Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Čemu služi tisti mini žepek na vaših kavbojkah?

Njegova zgodovina sega daleč nazaj v čas, ko so po Divjem zahodu jezdili kavboji.

29.1.2016 ob 10:45

shutterstock_147503963.jpg

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, čemu je namenjen tisti mali žepek na vaših kavbojkah. Pod velikim sprednjim žepom ni neopazen, a vendarle njegove skromne dimenzije ne dopuščajo, da bi vanj lahko kaj skrili, kaj šele pospravili. Kakšen je torej njegov namen? Je tam res samo za okras?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Brez izjem

Dandanes v večini primerov res nima nobene naloge. Zlasti ne pri ženskih kavbojkah. A ker so žepi na teh hlačah standardni (dva zadnja, dva sprednja žepa in mali sprednji žepek) ter nimajo nobene veze z moškimi oziroma ženskimi modeli, ga imajo pač tudi kavbojke, ki so namenjene pripadnicam nežnejšega spola.

Ostanek zgodovine

Ameriška modna blogerka Renata Janoskova takole pojasnjuje prakso legendarnih proizvajalcev jeansa: "Mali žepek je ravno dovolj velik, da gre vanj žepna ura. Prav temu je bil tudi namenjen pri prvih modelih kavbojk, ki so na trg prišle iz šivalnic enega največjih proizvajalcev jeansa, Levi Straussa," pravi Renata in dodaja, da so začetku 19. stoletja kavboji nosili žepne ure na verižicah in jih seveda hranili v žepih.

Da pa se med ježo in delom ne bi poškodovale, so pri Levi'su v kavbojke všili mali žepek. "Ravno dovolj velik za uro, a ne tako širok, da bi lahko iz njega padla sama in se poškodovala," je v svojem blogu zapisala Janoskova in pojasnila dokaj pogosto modno dilemo. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte