Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zakaj počepi in (pre)ozke kavbojke ne grejo skupaj

Kombinacija sklanjanja, počepov in ozkih kavbojk je lahko nevarna.

24.6.2015 ob 7:35

shutterstock_243101680.jpg

O trendu tesno oprijetih kavbojkah že nekaj časa tečejo različne debate, ki se zaključijo največkrat pri tem, da zaradi tesnega prileganja ob noge niso primerne za žensko zdravje. Kljub temu, jih še vedno nosi veliko žensk, ki prednost dajejo videzu, udobje pa je šele na drugem mestu.

Kako nevarne so lahko tesno oprijete hlače se je pokazalo te dni, ko je bila hospitalizirana 35-letnica, ki po določenem času nošenja ni več čutila nog. Če vas je ravnokar začelo skrbeti, da ste tudi ve ravno danes nase nadele preozke kavbojke, brez skrbi.

shutterstock_173381510.jpg

Dotična Avstralka je tisti dan v tesnih kavbojkah pomagala prijateljici pri selitvi, pri tem pa se sklanjala in delala počepe. Kombinacija vsega je poškodovala živčevje in mišice v nogah.

Zvečer se je na poti domov onesvestila in padla. Šele po nekaj urah so jo našli ter odpeljali v bolnišnico, piše CNN. "Kombinacija številnih počepov in preozkih kavbojk je zakrivila nezgodo in prihod v bolnišnico," je povedal dr. Thomas Kimber, ki je pacientko oskrbel. Zdravniki so morali strgati njene kavbojke, saj so bila njena meča povsem otečena.

Da se vam ne bi kdaj pripetilo isto kot Avstralki, si preberite članek Kako ugotoviti, ali so kavbojke pretesne, preverite pa tudi nasvete, kako se lotiti nakupa pravih kavbojk.
kavbojke_shutterstock_175888457.jpg

"Mišice se ob otekanju lahko razširijo, a tukaj je prišlo do učinka preveze in so se mišice morale razširiti navznoter, kar je povzročilo pritisk na ožilje in živce," je povedal dr. Kimber. V spodnjem delu nog se kri ni več pretakala, zato ni mogla premikati gležnjev in prstov.

Počepov se raje lotite v udobni trenirki ali pajkicah. Bi uganili, na kateri del telesa lahko zelo vplivajo? Na tisti del, ki si ga vsi želimo zmanjšati ...

"Če ne bi prišla v bolnišnico in bi pritisk trajal dlje časa, bi lahko pacientka imela trajne nevrološke posledice," je še povedal omenjeni zdravnik. Šele po nekaj dneh bolnišnične oskrbe je Avstralka lahko hodila in šla domov.

Še dobro, da vedno bolj modne postajajo nekoliko širše hlače z visokim pasom, kajne?

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte