Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako pogosto prati kavbojke?

Nekateri so prepričani, da jih je treba prati redno, drugi pa so mnenja, da skoraj nikoli.

24.3.2015 ob 7:30

shutterstock_243414085.jpg

Kavbojke niso kot druga oblačila, ki jih navadno perete po vsakem nošenju, po prepotenem dnevu ali po nastanku madežev (toda umazanije se vendarle tudi na kavbojkah znebite).

Nekateri proizvajalci kavbojk celo priporočajo, da jih nikoli ne operete. A to je že druga skrajnost. Ravno zato je dobro poznati nekaj pravil za nego kavbojk, ki jih priporočajo mnoge znamke.

Novih kavbojk nikar ne operite. Skoraj vsake kavbojke so bile že med procesom oblikovanja večkrat oprane, zato ni nobene potrebe po ponovnem pranju. Raje jih takoj oblecite, da se bodo čim prej oblikovale po vaši postavi.

Prepogosto pranje bo spremenilo barvo kavbojk. Ne perite jih po vsakem nošenju, saj večina detergentov vsebuje belila, ki bodo sčasoma sprali pravo barvo kavbojk, zaradi katere ste jih najbrž sploh kupili.

Perite jih po petih nošenjih. Večina ljudi zmotno meni, da bo ponovno pranje povzročilo, da se bodo kavbojke spet malce skrčile, a to ne drži, saj je večina kavbojk dobro raztegljivih, zato je pranje iz tega razloga povsem odveč. Zato jih ne perete pogosto – po štirih ali petih nošenjih.

Najboljše jih je prati v mrzli vodi. Mrzla voda pomaga ohranjati barvo džinsa. Zaradi mrzle vode bodo vaše kavbojke dlje videti kot nove.

Svežino med pranji ohranjajte z zračenjem. Zadnji, a nič manj pomembni nasvet za nego kavbojk je ta, da jih med pranji ohranjajte sveže z zračenjem. Ko jih slečete, jih preprosto obesite na obešalnik ali čez stol in jih tako pustite nekaj ur.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

ne spreglejte