Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Luki Šuliću uspel veliki met, ruši rekorde gledanosti

Ko koncert slovenskega prireditelja spremlja skoraj 70.000 gledalcev z vsega sveta ... Te dni tudi svetovna premiera Klemena Slakonje.

23.12.2020 ob 11:40 | Foto: Dejan Bulut | Avtor: Š. R.

Luki Šuliću uspel veliki met, ruši rekorde gledanosti

Uspešni slovenski glasbenik Luka Šulić, čelist dueta 2Cellos, je te dni poskrbel za prav poseben dosežek. V času, ko so glasbeniki prikrajšani za mnoge koncerte in nastope, je na virtualnem koncertu združil ljudi z vseh koncev sveta, skupaj ga je poslušalo več kot 70.000 poslušalcev.

Šulić je nastopil v sklopu digitalnega cikla Awwwditorij, s katerim Narodni dom Maribor v času, ko morajo biti koncertne dvorane zaprte, umetnikom ponuja priložnost za ustvarjanje in nastopanje, gledalcem pa spremljanje prireditev v živo, njegov koncert pa te dni ruši rekorde gledanosti.

»Koncert, na katerem je mariborski zvezdnik ob spremljavi pianista Evgenija Gencheva predstavil tankočuten preplet žanrsko raznolikih skladb, s katerimi je uspešno nagovoril tako ljubitelje popa in rocka kot tudi ljubitelje klasične glasbe, si je samo na platformah Narodnega doma Maribor ogledalo 73.200 gledalcev. Če k temu prištejemo še oglede na uradnem YouTube kanalu glasbenika, kjer so do danes zabeležili 23.000 ogledov, pa je številka še impresivnejša. In glede na dejstvo, da si je posnetek koncerta še vedno mogoče ogledati tako na Facebook strani Narodnega doma Maribor kot na YouTube kanalih Narodnega doma Maribor in Luke Šulića, številka vsakodnevno raste,« so sporočili iz Narodnega doma.

Skupno število ogledov bo tako najverjetneje kmalu doseglo in preseglo 100.000, Šuliću pa so prisluhnili v vseh koncih sveta, od Kanade do Avstralije, od Brazilije do Japonske. Največ gledalcev sta Facebook in YouTube zabeležila v Sloveniji (skoraj 22.000), sledijo ZDA (več kot 7.000) ter Italija, Poljska, Nemčija, Francija in Velika Britanija. Na seznamu držav s številom gledalcev, s katerim bi večkrat napolnili avditorij osrednje koncertne dvorane v Mariboru, pa sta tudi Kanada in Mehika.

Klemen Slakonja na božič

Ponudba prireditev, ki potekajo pod sloganom »Doma, a kljub temu na koncertu ali predstavi«, je brezplačna, iz Narodnega doma pa že vabijo tudi k ogledu še enega odmevnega koncerta, svetovne premiere božičnega koncerta Klemena Slakonje, ki bo v petek, 25. decembra, ob 18. uri. Ogledali si ga boste lahko na tej povezavi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUKA SULIC (@lukasulicworld)


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte