Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Nagradna igra: Podarjamo knjigo Vse, kar vem o ljubezni

Je zgodba o težkem prehodu iz brezskrbne mladosti v zgodnjo odraslost ter o zastrašujoči, a vendar tudi upanja polni prihodnosti.

20.11.2020 ob 11:30 | Foto: Da. M., Tim P. Whitby / Stringer /GettyImages | Avtor: Š. R.

Nagradna igra: Podarjamo knjigo Vse, kar vem o ljubezni

Dolly Alderton je mlada britanska pisateljica, novinarka, kolumnistka in avtorica priljubljenih podkastov. Februarja 2018 je izšel njen prvenec, memoir Vse, kar vem o ljubezni in hitro postal ena najbolj prodajanih knjig na lestvici časopisa Sunday Times, ki jo je tudi razglasil za žepno knjigo leta, izbrana pa je bila tudi za avtobiografijo leta in nosilko naslova National Book Awards 2018.

Vse, kar vem o ljubezni, ki je v slovenskem prevodu izšla pri založbi Učila, je divje zabavna in na trenutke srce parajoče mednarodna uspešnica, memoir o odraščanju, staranju in iskanju ravnotežja med prijateljstvi, službami, izgubami in ljubeznijo na tej življenjski poti. Dolly Alderton se je na poti v odraslo življenje spopadla s številnimi izzivi, vzponi in padci, brez zadržkov pripoveduje o tem, kolikokrat se je zaljubila, se napila, iskala novo službo in novega fanta, medtem pa večkrat ugotavljala, da bi bil morda Ivan iz bližnje kavarne tudi povsem spodoben partner za preostanek njenega življenja. To je zgodba o slabih zmenkih in zanikrnih najemniških stanovanjih, o srčnih bolečinah in ponižanjih, predvsem pa o prijateljicah, ki so ji vse to pomagale preživeti. 

Bi imela knjigo Vse, kar vem o ljubezni? Preveri Mičnin instagram profil. Foto: Tim P. Whitby / Stringer / GettyImages

Čustven in hkrati duhovit prvenec pisateljice je osebna zgodba, prepletena s satiričnimi opazkami, zaobljubami, recepti in seznami, ki so zagotovo, kdaj že nastajali v glavi vsake ženske. »Ko to bereš, te prime, da bi poklical najboljšo prijateljico in ji povedal o njih,« so zapisali na omrežju Goodreads. »Je kot Dnevnik Bridget Jones, a bolj resnična, Vse, kar vem o ljubezni je namreč o težkem prehodu iz brezskrbne mladosti v zgodnjo odraslost ter o zastrašujoči, a vendar tudi upanja polni prihodnosti.«

»Rada bi bila spet stara enaindvajset let.«
»Tega pa res nočeš, stara,« je rekla.
»Pa hočem. Hočem jih imeti enaindvajset.«
»Zakaj?«
»Nočem možganov, ki sem jih imela pri enaindvajsetih. Ali vzgibov ali prekletega … notranjega nemira. Hočem vse, kar imam zdaj – vse, kar sem se naučila, vse, kar sem doživela, in vse, kar vem. Ampak fizično se hočem prestaviti nazaj, da bi bila za vedno stara enaindvajset let in bi imela pred sabo še vse življenje.«

Na Instagramu podarjamo knjigo Vse, kar vem o ljubezni

Dekleta iz Mične bomo eni bralki in sledilki na našem Instagram profilu podelile zgoraj opisano zabavno knjigo. Da bo vstop v veseli december res vesel, skoči na naš profill in pod objavo nagradne igre odgovori na nagradno vprašanje ter stiskaj pesti do žreba.

Preberite še: Knjižne novosti: Od čudovitih romanov do duhovnih spoznanj

Morda vas zanima tudi: Beremo in se potopimo v druge svetove (šest odličnih knjižnih predlogov)

preberite tudi

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

Popolna dolžina oralnega seksa

Trije najpogostejši razlogi, zaradi katerih se končajo razmerja

ne spreglejte