Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Beremo in se potopimo v druge svetove (šest odličnih knjižnih predlogov)

Vam je zmanjkalo idej za branje. Tu je odličnih šest!

5.4.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: U. J. (revija Suzy)

Beremo in se potopimo v druge svetove (šest odličnih knjižnih predlogov)

Še vedno ostajamo doma. Pripravili smo vam nov seznam knjig, ki jih lahko prebirate med prestavljanjem s kavča na stol in nazaj ali zvečer, da se sprostite po napornem dnevu. Beletrina je znižala veliko priljubljenih e-knjig na 4,99 evra, Mladinska knjiga je dala na voljo kar 50 brezplačnih e-knjig – kriminalk, romanc, poezije, otroških knjig in celo poljudnoznanstvenih, na tujih aplikacijah pa najdete tudi kup brezplačnih klasičnih romanov v angleščini. Zato izkoristite čas, ko marsikatera knjižnica dovoli prosto izposojo e-knjig.

Boštjan Gorenc - Pižama:  Si že kdaj pokusil luno

Mladinska knjiga

Priljubljeni stand up komik in prevajalec, ki otrokom med tednom bere zgodbice prek facebooka, je napisal slikanico, v kateri se Erik in Svit z raketo Frčelo prdelo odpravita poskusit luno. Ima okus po siru, beli čokoladi … ali nemara po plastelinu? Med brezplačnimi knjigami za otroke različnih starosti lahko na www.e-emka.si najdete tudi knjige Pika Nogavička, Babica barabica, O zajčku, ki bi rad zaspal, Zlobna zobarka in še več.

Stephen King: Tisto

Beletrina

Sedem najstnikov doživi grozljivo izkušnjo v domačem Derryju in spopasti se morajo z nečim groznim, kar že stoletja ustrahuje in mori po mestu ter se hrani z ljudmi, najraje z otroki. Ko Georgie postane žrtev, se njegov brat Bill in šest njegovih prijateljev odločijo, da bodo izsledili zlo. Sedemindvajset let pozneje se groza ponovi. Že odraslih sedem prijateljev se vrne, da bi enkrat za vselej obračunali s tistim.

 

Tabea Bach: Otok kamelij

Mladinska knjiga

Sylvia in Holger sta uspešen par, in ko ona izve, da ji je teta, s katero dolga leta ni imela stikov, v oporoki zapustila propadajočo vrtnarijo v Bretanji, se odpravi v Francijo in otoček z nasadom kamelij jo takoj očara. Toda Holger ima z otokom druge načrte. Sylvia se znajde pred težko odločitvijo, ko se zave, da jo ta košček raja privlači tudi zaradi čednega vrtnarja Maëla …

Louisa May Alcott: Little Women Little

Brown Book Group

Meg, Jo, Beth in Amy March so sestre, katerih življenje ni lahko, saj ob očetovi odsotnosti mama komaj zmore preživljati družino. Sredi ameriške državljanske vojne se dekleta trudijo z dobroto, prijateljstvom, vedrino in optimizmom prebroditi težave življenja in odraščanja, da bi postale zadovoljne ženske. V angleščini brezplačno na voljo na skoraj vseh aplikacijah in ponudnikih angleških e-knjig.

Janis Varufakis: Je tu kakšen odrasel?

Cankarjeva založba

Za vse, ki bi ta čas radi izkoristili tudi za širjenje obzorij, je med brezplačnimi knjigami na voljo delo nekdanjega grškega finančnega ministra. Spoznajte, kdo vodi svetovno politiko, kdo kroji usodo vseh nas. Knjiga velja za enega največjih političnih memoarov vseh časov, ki je mnogim Evropejcem odprla oči.

Herman Koch: Večerja

Sanje

Nekega poletnega dne v prefinjeni restavraciji v Amsterdamu k večerji sedejo štirje ljudje. Pogovor poteka precej omikano, dokler ne pride do razloga za srečanje dveh parov. Petnajstletna sinova sta namreč zagrešila objesten, jedko zloben zločin, ujela pa ju je varnostna kamera. Do zdaj so ju prepoznali le starši. Dejanja ne obžalujeta. Zbrali so se, da naredijo načrt. Kako daleč bo segla roka zaščite?


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte