Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Knjižni predlogi za dni v karanteni

Kaj brati v dneh, ko je časa nekoliko več.

21.3.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: U. J. (revija Suzy)

Knjižni predlogi za dni v karanteni

Vsi ostajamo doma. Ne le zase, pač pa za vse, ki jih imamo radi. Zdaj imate čas, da preberete vse tiste kupe knjig, ki čakajo na nočni omarici, in se morda naučite spretnosti, ki vam bodo prišle še kako prav. Knjigarne in knjižnice so zaprte, a knjige še vedno lahko naročite prek spleta ali si sposodite elektronske različice v Biblosu. Vse, kar potrebujete za to, je članstvo v knjižnici in tablica ali pametni telefon. Hitro kliknite na biblos.si!

Ali pa klinite spletno stran emka.si, saj je Mladinska knjiga v svoji spletni knjigarni za prodajo e-knjig ponudila bralcem brezplačen dostop do 50 e-knjig. V dneh, ko so ljubitelji knjig in strastni bralci prikrajšani za obiske knjigarn in knjižnic ter literarne prireditve, bodo lahko izbirali med e-knjigami za vse generacije in za različne okuse.

Tole pa so naši predlogi za odlično branje.

Sally Rooney: Normalni ljudje

Mladinska knjiga

Mlada irska pisateljica je ustvarila intimno pripoved o Marianne in Connellu, ki krmarita med družbenimi pritiski, osebnimi krizami in individualnimi pričakovanji, a se vedno znova srečujeta. Zgodba o odnosih, kakršni se dogajajo vsem, bo letos ugledala luč sveta tudi v obliki televizijske serije.

Katie Elzer Peters: Naj zraste spet

Mladinska knjiga

Pri pripravi hrane navadno zavržemo rastlinske dele, ki bi jih še lahko uporabili. Ostanke od priprave juhe ali solate lahko vržemo na kompost ali jih posadimo in iz njih naredimo cel zelenjavni vrt. S pomočjo te knjige vam bo zagotovo uspelo! Izkoristite čas in se naučite kuhinjskega vrtnarjenja brez odpadkov!

 

Roger Frampton: Zmigaj se!

Mladinska knjiga

Včasih ste z lahkoto čepeli, se v predklonu dotaknili tal, naredili preval ... Britanski gibalni trener je prepričan, da lahko gibljivost – ne glede na starost! – ponovno pridobite. S priročnikom Zmigaj se! vas bo popeljal skozi kratkočasne vaje, s katerimi boste postali bolj razgibani, kar je v času, ko smo zaprti doma, še kako pomembno!

Tadej Golob: Dolina rož

Goga

Tretji primer Tarasa Birse je hkrati njegov prvi primer, s katerim se nekdanji višji kriminalistični inšpektor sooča kot s. p. V spalnici ležita dve prerešetani trupli, v dnevni sobi še tretje. Ali je mlado ženo in njenega ljubimca ustrelil prevarani, nekaj desetletij starejši mož, ki je nato sodil še sebi, ali pa …?

Bernhard Schlink: Olga

Beletrina

Avtor knjige Bralec, ki smo jo videli tudi v filmski različici s Kate Winslet, je spisal nov presunljiv roman o Olgi, ki si v poznem 19. stoletju prizadeva za pravico do samoizpolnitve in ljubezni, čeprav doba in okoliščine temu nasprotujejo. Njena zgodba je prikazana s treh zornih kotov in nas do samega konca pušča v negotovosti.

Elizabeth Gaskell: Cranford

Meander

Tisti, ki imate radi zgodbe Jane Austen, boste uživali v pripovedi o angleškem podeželskem mestecu, v katerem prevladujejo ženske in kjer se ves čas nekaj dogaja (ali so starejše dame o tem vsaj trdno prepričane). Od srca se boste nasmejali in spremljali tako lepe trenutke kot temnejše čase, kljub katerim pa vedno prevlada tesno prijateljstvo.

Preberite še: Skrbi nas popolnost našega telesa, kaj pa naš um?

Morda vas zanima tudi: Tri odlične knjige za vso družino


oddajte komentar

preberite tudi

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

ne spreglejte