Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vrečk z gelom ne mečite stran, super uporabne so za tole!

Ob nakupu nove torbice vrečico z gel kroglicami, ki jo najdete notri, najbrž vržete stran, kajne? Naslednjič jo raje shranite, saj vam bo prišla še kako prav.

11.6.2018 ob 9:43

silica_gel_vrecke.jpg

Silica gel vrečke, ki vsebujejo majhne silikonske kroglice, namreč odlično vpijajo in zadržujejo vlago, ter tako pomagajo pri ohranjanju življenjske dobe mnogih stvari. Preverite, kje vse vam bodo pomagale.

Osvežite torbo za vadbo. Vlaga in neprijeten vonj sta odlična pogoja za razvoj bakterij, a nekaj vrečic bo rešilo vašo torbo pred njimi. Enako storite s čevlji, iz katerih se širijo neprijetne vonjave.

Presušite kozmetično torbico. Če se vam dogaja, da je vaša kozmetična torbica izpostavljena vodi in je zato velikokrat mokra, si pomagajte s temi vrečicami, ki lahko vpijejo od 20 do 40 odstotkov svoje teže. Seveda skušajte najprej čim več vode vpiti z brisačo ali papirnato brisačko.

Osušite mokre kopalke. Kadar morate v kovček spakirati še vlažne kopalke, jih najprej pospravite v plastično vrečko, vanjo pa položite še nekaj vrečic. Gel bo pospešil sušenje in preprečil širitev vlage na ostala oblačila.

Zaščitite srebrnino pred madeži. Na srebrnem priboru se čez čas pojavijo temni madeži, ki nastanejo zaradi mešanice srebra, zraka in vlage. Zato ga shranjujte zavitega v primerno blago (lahko tudi v plastično vrečko), skupaj z vrečicami silica gela.

Pospešite sušenje šopka. Če hočete šopek ohraniti za vedno, pospešite sušenje s silica gelom tako, da šopek zavijete v plastično vrečko, skupaj s štirimi vrečicami gela. Kroglice v vrečakh bodo šopek posušile hitreje in učinkoviteje.

shutterstock_74257474.jpg

S starih knjig odpravite zatohel vonj. Mnogim je ta vonj sicer všeč, a če ste med tistimi, ki ga ne prenesejo, ga lahko odpravite z vrečicami. Rešitev je podobna kot prej: knjigo skupaj z vrečicami zaprite v plastično vrečko. A ker je razpad papirja dolgotrajen proces, bo zatohel vonj morda težko povsem odpraviti, ga bodo pa vrečke vsaj omilile.

Podaljšajte življenje britvicam. Ker vrečke vpijajo vlago, bodo preprečile rjavenje britvic in s tem posledično podaljšale njihovo življenjsko dobo. Ta je v najboljšem primeru dolga pet tednov. Britvico skupaj z vrečicami pospravite v zrakotesno vrečko.

Seveda pa je pri vseh teh trikih najpomembnejše, da vrečice z gelom redno menjavate.

Avtorica: B. G.
Foto: Getty Images


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte