Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pravila poletne manikire

Poleti ne gre brez živahnih barv.

7.8.2017 ob 8:00

manikira-1.jpg

Urejeni nohti so eno pomembnejših pravil sodobne ženske, ki skrbi za svoj videz, in skozi leto je manikira zadržano nevtralna ali ognjevito rdeča. Poletni meseci pa dovoljujejo več poigravanja z barvnimi odtenki in celo vzorci. Pogoj za to so seveda urejeni in lepo negovani nohti.

Za popolno manikiro ni potreben obisk kozmetičnega salona, z nekaj vaje in prakse ter dobrimi pripomočki lahko svoje nohte lepo uredite same. Vsaj kakšnega od spodnjih nasvetov ste zagotovo že slišale ali prebrale, kljub temu pa osvežitev znanja in osnovnih pravil ni nikoli odveč.

Priprava

Preden se lotite urejanja nohtov, pripravite vse potrebne pripomočke, da ne boste uničili dveh popolnih slojev laka, ker ste recimo pozabile nadlak v polni kozmetični torbici. Poleg izbranega barvnega laka, podlaka in nadlaka pripravite še pilico, leseno palčko, s katero boste uredili obnohtno kožico, in škarjice ali ščipalec, če so nohti potrebni konkretnega krajšanja.

Kopel

Najprej odstranite star lak, nato pa svojim rokam privoščite mlačno kopel, v katero lahko kapnete malce negovalnega olja (tudi navadno olivno se bo super obneslo). Potem uredite obnohtno kožico – nežno jo potisnite proti korenu nohta in po potrebi odrežite, vendar zelo pazljivo, da ne poškodujete tega dela, ki je pomemben za rast in zdrav videz. Nato nohte skrajšajte in oblikujte.

FH17_PeaceLoveBeach_UGC_12.jpg

Podlak

Osnovni lak oziroma podlak je za marsikoga odvečen korak, vendar ga je zelo priporočljivo uporabljati iz dveh razlogov – kot že ime pove, z njim ustvarimo primerno podlago za lak, ki se bo tako dlje ohranil, poleg tega pa zaščiti noht pred obarvanjem. Podlak je še posebno pomemben pri močnejših barvah. Po potrebi uporabite utrjevalec za nohte.

Kakovostni lak

Če izberete kakovosten lak, bo dlje zdržal. Priznane in nekoliko dražje znamke zagotavljajo dolgo obstojnost, kakovosten lak pa lahko najdete tudi med dostopnejšimi znamkami, morda bo potrebnega le več preizkušanja. Posežete pa lahko tudi po tako imenovanih gel lakih, ki niso več na voljo samo v salonih, temveč jih lahko kupite za domačo uporabo po dostopnih cenah.

14_Corals_BottleStack.jpg

Nadlak

Podlak bo zaščitil noht, kakovosten nadlak pa bo zaščitil lak, mu dal sijaj in podaljšal obstojnost vaše manikire. Izberite nadlak, ki obljublja hitro sušenje, saj vse vemo, da je to v vsakodnevni naglici najbolj dobrodošlo.

Barvito!

In katere barve so letos poleti najbolj priljubljene? Modni so kovinski odtenki, turkizno modra, močna zelena in oranža. Zgrešili ne boste niti z različnimi roza odtenki.

Avtorica: Da. M. 
Foto: arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte