Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osem živil za lepe in močne nohte

S premišljeno sestavljenim jedilnikom vam ne bodo več povzročali težav.

4.6.2017 ob 5:00

nohti_shutterstock_456859534.jpg

Lomljivi in krhki nohti mnoge spravljajo ob živce. A namesto, da bi si do lepih in močnih pomagali z raznimi vitaminskimi dodatki, izkoristite moč pravih živil. Takšnih, ki nohtom zagotavljajo lepoto, zdravje in čvrstost.

Več uporabnih napotkov vas čaka na Facebooku.  

Losos

Če so vaši nohti suhi in so na njih temnejši madeži, je za to kaj lahko krivo pomanjkanje vitamina B12. Torej je čas, da jedilnik obogatite z lososom. Ta je bogat tudi z vitaminom D, ki pospešuje rast in krepi strukturo nohtov.

PREBERITE še // Kako si doma narediti gelish manikuro

Jajca

To, da so jajca odličen vir beljakovin, že veste. V njih so tudi vitamini in minerali, ki so ključni za močne nohte. Vmešana ali kuhana, vseeno je, kakšna si boste privoščili, le čim večkrat naj bodo na vašem krožniku.

Cela žita

Oves, rjavi riž in ajda vsebujejo veliko biotina, oziroma vitamina H, ki skrbi za trdne nohte. K lepšim roževinastim ploščicam pripomorejo še v žitih bogato zastopane beljakovine.

Rdeče meso

Ne samo, da je v njem veliko beljakovin, tu je še železo, ki je prav tako pomembno za lepe nohte. Zato si občasno le privoščite sočen zrezek.

Borovnice

Njihova skrivnost tiči v antioksidantih, ki so koristni celemu telesu in seveda nohtom. Prav borovnice so s temi snovmi najbogatejši sadeži, antioksidanti blažijo učinke prostih radikalov, ki vodijo v vnetja ter poškodujejo tudi celice v nohtih.

Špinača

Temno zelena listnata zelenjava, kot je špinača, vsebuje veliko železa in antioksidantov, ki so nujno potrebni za zdravje nohtov. Če ji boste dodali še zrezek, bo mera železa nedvomno zvrhana.

PREBERITE še // Kako za vedno prenehti gristi nohte

Fižol

Pozabite na nadomestke z biotinom, vitaminom, ki skrbi za lepe nohte in tega telesu raje zagotovite s pomočjo fižola. V njem je veliko vitamina H, ki krepi in obnavlja poškodovane ter mehke ploščice. Ne gre pozabiti še na za zdravje teh obvezne beljakovine, s katerimi je fižol prav tako bogat…

Pivo

Ne, ni šala, pivo je odlično za nohte. Ta pijača je bogat vir silicija, ki zmanjšuje njihovo krhkost. Seveda, če z njim ne pretiravate. Na zdravje!

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte