Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Znani Slovenci se oglašajo z volišč: »Tisti, ki voli, je seksi, je kul!«

Tudi številni znani Slovenci so se udeležili predčasnega glasovanja pred nedeljskimi volitvami in to ovekovečili tudi na družbenih omrežjih.

21.4.2022 ob 2:51 | Foto: instagram | Avtor: Š. R.

Znani Slovenci se oglašajo z volišč: »Tisti, ki voli, je seksi, je kul!«

Pred nedeljskimi paralamentarnimi volitvami te dni po volilnih okrajih že poteka predčasno glasovanje. Odziv je izjemno dober, poročajo iz Državne volilne komisije, v prvih dveh dneh je namreč glas oddalo skoraj pet odstotkov volivcev. Za primerjavo: na zadnjih volitvah leta 2018 jih je na predčasno glasovanje prišlo nekaj manj kot dva odstotka.

Kako veliko je zanimanje, pričajo vrste z volišč, ki kažejo tudi na to, da se v nedeljo obeta visoka volilna udeležba. K temu bi lahko pripomogli tudi številni znani Slovenci, ki množično spodbujajo ljudi, naj se odpravijo na volišča. Družbena omrežja so te dni polna fotografij glasovnic in pozivov ljudem, naj oddajo svoj glas. 

Na volišča sta se tako med drugim odpravila igralca Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza, pa njuna kolega Mojca Fatur in Klemen Slakonja in tudi Iva Bagola.

Med vplivnicami je h glasovanju pozvala Adrijana Dimec, svoj glas je oddala Katarina Benček, Klara Leben (In bed with Klara) je spomnila, da še nedolgo nazaj ženske nismo imele volilne pravice. O tem zakaj se je treba udeležiti volitev pa je spregovorila tudi Lea Filipovič (Lepa afna): »Moje skromno mnenje je, da tisti, ki gre volit, je seksi, je kul, je odgovoren. In ima zagotovo stvari urejene v glavi. Če želiš biti vse to, v nedeljo, brez dileme, dvigneš rit in greš oddat svoj glas.«

Med športniki je sicer političnega aktivizma zaznati bolj malo, je pa h glasovanu med drugim pozval nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž.

Preberite še: Slovenska poslanka z dojenčico v parlamentu - dejanje ima tudi posebno sporočilo

Morda vas zanima tudi: Mojca Lukan (Inštitut 8. marec): Doseči želimo pravičnejši svet


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte