Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vrača se Beverly Hills 90210, tu pa je vse, kar moramo vedeti o povratku serije

Prihaja kultna serija Beverly Hills 90210 v novi različici s staro igralsko zasedbo.

25.7.2019 ob 4:30

beverly_hills_micna.jpg

Oktobra bo minilo 29 let, odkar je na male zaslone prišel Beverly Hills 90210, ki je napovedal začetek dobe televizijskih seriji v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in sprožil poplavo tovrstnih nadaljevank.

Avgusta pa se na male zaslone pod okriljem televizijske družbe Fox po skoraj dvajsetih letih vrača v novi različici, a s staro igralsko zasedbo.

beverly_hills_micna.jpg

"Serija je v devetdesetih pustila močan pečat, saj je zaznamovala pop kulturo in celotno generacijo," je povedal predstavnik televizijske mreže Fox Michael Thorn.

"Gre za mogočno zapuščino naše televizijske hiše in veseli smo, da bomo serijo v čast producentov izvirnika Dareena Stara in Aarona Spellinga ter enega glavnih igralcev Luka Perryja, ki je letošnjega marca nepričakovano končal življenjsko pot, vrnili na zaslone. In to v originalni igralski zasedbi."

Za tiste, ki ne veste

V prvotni različici smo gledalci spremljali življenje mladih na Beverly Hillsu, natančneje v Pitch Pitu. Večina dogajanja se je vrtela okoli desetih glavnih likov:

Dvojčkov Brende (Shannon Doherty) in Brandona Walsha (Jason Priestley), Kelly Taylor (Jennie Garth), Stevena Sandersa (Ian Ziering), Andree Zuckerman (Gabrielle Carteris), Dylana McKaya (Luke Perry), Davida Silverja (Brian Austin Green), Donne Martin (Tori Spelling), Valerie Malone (Tiffani Amber Thiessen) in Gine Kincaid (Vanessa Marcil).

Res je sicer, da so igralci prihajali in odhajali, od oktobra 1990 do maja 2000 pa so glavne zvezde Spellingova, Green, Garthova in Ziering ostale. In kmalu bodo znova zabavale gledalce.

Tu je še nekaj zanimivosti o novi različici kultne nadaljevanke

Kdaj bo prvič po televiziji?

Napovedan datum premiere je 7. avgust 2019. Skupno bodo predvajali šest po eno uro dolgih epizod.

Je mogoče videti napovednik?

13. maja je bil prvič predvajan predstavitveni video, v katerem se glavni igralci prebujajo v nov dan, ob jutranji rutini pa jim pozvanja melodija originalne serije. 

Od 11. julija je na ogled uradni promocijski video.

Kdo so člani igralske zasedbe?

Seveda so tu Priestly, Garthova, Dohertyjeva, Ziering, Carterisova, Green in Spellingova, ki igrajo starejše različice sebe.

O čem bo tekla zgodba?

V originalni verziji smo deset let spremljali življenja srednješolcev in njihovo odraščanje v elitni soseski. Čeprav na prvi pogled lahkotna serija, se je dotaknila tudi resnejših tem: posilstva na zmenku, alkoholizma, zlorabe drog, okužbe s HIV-om, AIDS-a, najstniške nosečnosti, motenj hranjenja, homofobije in seveda seksa.

V novi različici bo več parodije in satire. Zgodba se odvija v Peach Pitu, kjer se glavni protagonisti srečajo po desetih letih in en od njih predlaga ponovno snemanje.

"Gre za like v ozadju likov," je za Entertainment Weekly povedala Garthova. "Je vpogled v življenje ljudi, ki smo jih upodabljali in se po desetih letih znova združili."

Priestley pa je dodal: "Gre za domišljiske verzije nas samih, naš poskus ponovno oživiti serijo in zgodbe predstaviti na komičen način. Ideja, da bi bilo vse skupaj satirično, se nam je vsem zdela privlačna."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tori Spelling (@torispelling) on

Kako je na serijo vplivala smrt Luka Perryja?

Pred svojo smrtjo Perry ni podpisal pogodbe za sodelovanje v novi različici. Je pa ta med drugim posvečena tudi mlademu uporniku in lomilcu dekliških src.

Perryjev lik Dylan je bil od 1. do 6. sezone en glavnih junakov v izvirni seriji. Nato si je vzel krajši predah ter v 7. in 8. sezoni ni nastopal, na veselje oboževalk se je vrnil v zadnjih dveh sezonah.

Čeprav je njegova nenadna smrt prizadela ekipo, ki oživlja kultno nadaljevanko, ni vplivala na potek dogodkov. 

Mi pa komaj čakamo, da na zaslone pride nov Beverly Hills 90210.

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu The Oprah Magazine
Foto: Gettyimages, You Tube, Instagram

Priporočamo tudi: Netflix in prigrizki: 5 serij o hrani, ki vas bodo sezule Ali pa: Pet serij za večere, ko vam ni do druženja

Preberite še: Pet serij, ob katerih vas bo strah zaspati

MORDA VAS ZANIMA tudi: Čudovito stanovanje v nekdanjem bordelu na Tobačni


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte