Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Princ Harry dobil službo: Zaslužen položaj ali le maskota?

Princ Harry je dobil zaposlitev v enem od podjetji v Silicijevi dolini.

24.3.2021 ob 7:50 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ Harry dobil službo: Zaslužen položaj ali le maskota?

Vojvoda Sussex je postal del ekipe podjetja BetterUp s sedežem v Silicijevi dolini, piše Wall Street Journal. Potem ko je pred letom dni sestopil z mesta višjega člana kraljeve družine ter se s soprogo in sinom preselil na drugo stran Atlantika, je zasedel eno od vidnih mest v omenjenem podjetju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Fleischfresser (@andrea.destinationyoucoaching)

To združuje različne načine za zagotavljanje duševnega zdravja: od tehnoloških pripomočkov do nasvetov strokovnjakov s področja behavioralne znanosti ter tako pomaga do lepšega, polnejšega življenja, piše na njihovi spletni strani.

Harry, ki je že od nekdaj goreč zagovornik skrbi za mentalno zdravje, je tudi sam sodeloval z enim od svetovalcev BetterUpa in si je iz duševnih stisk med drugim pomagal z njihovo aplikacijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melanated Mona Princess (@thatssosussex)

"Delal sem s svetovalcem, ki je bil, povedano preprosto, izjemen in mi je dal veliko uporabnih nasvetov ter omogočil svež pogled na zadeve, kar močno cenim," je princ povedal za Wall Street Journal in dodal, da se zaveda svojih pomanjkljivosti v smislu izkušenj in znanj, a je z delom in prizadevanjem pripravljen ljudem pomagati poiskati notranjo moč ter načine za krepitev samozavesti in za prepoznavanje lastne vrednosti.

Harryjeva vloga v podjetju sicer ne vključuje nobene nadzorne funkcije. Prispeval naj bi predvsem k iskanju novih strategij in pripomogel k prepoznavnosti organizacije.

Seveda je novica, da je Harry dobil novo službo, izzvala različne odzive na družabnih omrežjih in vsi niso bili najbolj prijazni. Nasprotno, vojvoda Sussex je bil nemalokrat tarča posmeha.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Joseph Santoro (@josephsantoro)

"Veseli me, da je našel službo, a bodimo pošteni: brez univerzitetne izobrazbe in brez delovnih izkušenj je dobil lep naziv in dobro plačano delo. BetterUp to postavlja pod velik vprašaj," se je glasil en od komentarjev na Twitterju.

"Harry bo tam zgolj maskota in zato, da bo v podjetje pritekal denar, da bo privlačil nove investitorje pod krinko zagotavljanja duševnega zdravja. To je prav nezaslišano," je zapisal drug uporabnik omenjenega omrežja tretji pa se sprašuje, kakšne izkušnje ima Harry z vidika zagotavljanja mentalnega zdravja. Kajti eno je govoriti o lastnih težavah, drugo pa pomagati drugim in zasesti mesto v organizaciji, ki je namenjena pomoči ljudem v stiskah.

Bil pa je deležen tudi pohval: "Čudovita novica. Zaradi njegove izjemne osebnosti, vodstvenih spodobnosti, velikega srca, povezovalne narave, organizacijskih sposobnosti (njegove Invictus games so velik uspeh) ne bi mogli izbrati bolje," se je glasila ena od njih.

Povzeto po portalih Washington Post in International Business Times

--> Nagradni natečaj: Dva tedna glasovanja za naj delovni kotiček

Preberite še: William proti Harryju: To je daleč od resnice

Morda vas zanima tudi: Sporočilo Michelle Obama Harryju in Meghan: odpustita jim


oddajte komentar

preberite tudi

7 očitnih znakov, da je tvoja poletna romanca pravzaprav tvoj sanjski partner

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Odkrito, zakaj moški lažje od žensk dosegajo orgazme

ne spreglejte