Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Poslovil se je duo Daft Punk – kdo se je 28 let skrival pod čeladami?

Svoj konec je naznanil ikonični duo z lesketajočimi čeladami, ki je svetovne glasbene lestvice zasedal kar 28 let.

26.2.2021 ob 5:45 | Foto: GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

Poslovil se je duo Daft Punk – kdo se je 28 let skrival pod čeladami?

Ta teden je v glasbenem svetu zaokrožila novica o slovesu. Ne, na srečo ne gre za preminulo življenje, od svoje kariere pa se je poslovil duo, ki je močno zaznamoval zadnja tri desetletja moderne glasbe. Daft Punk bi gotovo lahko uvrstili med glasbene ikone, še posebno zato, ker jima na tem norem svetu uspelo doseči praktično nemogoče. Doseči izjemno prepoznavnost in uspeh, hkrati pa ohraniti svojo zasebnost. V javnosti sta se skoraj trideset let pojavljala s futurističnimi čeladami na glavi, svojih obrazov nista pokazala niti v intervjujih, na koncertih in celo podelitvah nagrad.

Slednjih sta namreč prejela kar nekaj. V svoji glasbeni karieri sta bila za najrazličnejše kipce nominirana kar triinštiridesetkrat, osvojila pa sta jih trinajst, od tega šest Grammyjev, ki veljajo za najprestižnejšo glasbeno odliko. A najprej k njunim začetkom.

Duo iz Pariza, ki je obkrožil svet

Marsikdo ne ve, da glasbeni duo, ki ga pozna cel svet, prihaja iz Francije. Njuni začetki segajo v Pariz in leto 1993, ko sta si Guy-Manuel de Homem-Christo in Thomas Bangalter na glavi nadela čeladi. Po hitrem postopku sta pričela osvajati francosko house sceno, že leta 1997 pa podpisala pogodbo z glasbeno založbo Virgin, ki ju je izstrelila med zvezde. Gotovo se vsi spomnimo singla »Around the World« ki je dobesedno zaokrožil po svetu, sledile pa so mu še druge uspešnice kot na primer »One More Time« in »Harder, Better, Faster, Stronger«.

Dva robota, ki ustvarjata glasbo

Svet sta navdušila z novim zvokom in poskrbela za svež veter na glasbeni sceni. Mnogi ju označujejo za ena najbolj vplivnih izvajalcev zadnjih desetletji. Recept za uspeh pa je bila seveda tudi njuna ekstravagantna, a hkrati skromna vizualna podoba. Dva robota, ki se redko pojavljata v medijih, a delata odlično glasbo. Neznana moža, katerih uspešnice poznamo vsi, a nihče ni videl njunih obrazov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 陈卓涵 (@joy_zhc)

Skrivanje pod čeladami je bila gotovo odlična marketinška poteza, hkrati pa sta na ta način zavarovala tisto, kar večina ljudi, ki zaslovi, izgubi v nekaj sekundah. Svojo dragoceno zasebnost. Daft Punk sta na ta način skoraj 30 let uživala v svetovni slavi, hkrati pa živela popolnoma običajno življenje. No, - brez bliskavic paparaci fotografov - običajno. Letos sta se odločila, da iz medijskega življenja odmakneta tudi svojo podobo v čeladah. Oznanila sta, da zaključujeta kariero in še zadnjič izdala glasbeni spot s pomenljivim naslovom. Epilog. (mimogrede, brez skrbi, zvočniki ti še vedno delajo, glasba v spotu se začne res pozno.)

Oh, in njuna obraza? Kljub temu, da sta jih nadvse skrbno in vztrajno skrivala, v dneh, ko se poslavljata, ljudje v spletne brskalnike še toliko bolj vneto vnašajo njuni imeni. In uspelo jim je izbrskati nekaj redkih fotografij, ko sta se svetu pokazala brez maske. Takole sta bila videti okoli preloma tisočletja. Dva mlada pariška fanta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DopeMusic (@dopemusic78)

Preberite še: Na ogled je nova serija, posneta po knjigi Mi, otroci s postaje Zoo

Morda vas zanima tudi: Ne boš verjela, ampak emo scena se vrača (FOTO)


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte