Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ne boš verjela, ampak emo scena se vrača (FOTO)

Hollywoodske zvezdice spet osvajajo rock fantje. A to ni edini znak, da se prebuja emo scena.

20.2.2021 ob 5:45 | Foto: GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

Ne boš verjela, ampak emo scena se vrača (FOTO)

Si tudi ti nosila lase počesane čez oči, ki si jih mazala s temno barvico in nosila zgolj črna oblačila? Črne rokavice s prirezanimi prsti, temačen make up, spraskan lak na kratko pristriženih nohtih, žalostne grimase, lasne prečke na strani, kockasti vzorci, črte, neti in popisane allstarke. Se še spomniš tega obdobja? Globalna žalost in potencirano čustvovanje, ki sta sodila zraven, sta zaznamovala prvo desetletje novega tisočletja, med oblačenjem v majice s potiski smrtnih glav pa je v ozadju igrala glasna rock glasba. Ah, dolgo je že tega.

No, emo gibanje je bilo res nekaj posebnega in v določenem obdobju je zajelo veliko večino mladine tega sveta. Socialna omrežja so bila polna emocionalnih fotografij s temačnimi filtri. Pričeli so se selfiji, zamaknjeni tako, da je opazovalec fotografije na nas gledal z viška. Precej čudno obdobje. No, po nekaj letih smo črno belo obsesijo končno pustili za seboj in se odločili za nekoliko bolj pozitivno naravnane trende. Spet smo posegli po bolj živahnih barvah, svojo emo podobo pa za vedno zaklenili v predal z nalepko 2009. Oh, kako smo se zmotili! Emo scena se namreč vrača v velikem loku in ne bi si mogla misliti, koga je pripeljala s seboj iz preteklosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Seveda smo vajeni, da se trendi ponavljajo in modne muhe določenih obdobji nekako recikliramo. A če gre verjeti zadnjim novicam iz hollywooda, so se reciklirali tudi nekateri zvezdniki. Emo scena, ki se je močno opirala na rockovsko glasbo, se je namreč zbudila. Avril Lavigne je spet zasedla mesta glasbenih lestvic, frontmani emo boybandov osvajajo filmske igralke in starlete. Kaj – se – dogaja?

Tudi mi smo mislili, da sanjamo, ko smo pred časom odprli naslovnico youtuba in na njej zagledali Avril Lavigne. Objavljeno pred nekaj urami. NOVO? AVRIL LAVIGNE? Dekle, ki je pred desetimi leti pelo o skejterjih, se ni postaralo niti za minuto. Nedavno je izdala nov album, ki nas je v sekundi katapultiral v prejšnje desetletje, žanr glasbe je ostal enak, prav tako tudi njena oblačila. Okej, smo si rekli, nekaterim zvezdam se pač uspe potegniti iz naftalina, navsezadnje je bila Avril res ikona svojega časa. To še nič ne pomeni, smo razmišljali med nadaljnjim brskanjem po spletu, dokler … KAJ?

»Meghan Fox in Machine Gun Kelly sta par!« se je bleščal naslov na eni izmed strani z rumenimi novičkami. Hm, čudno, očitno je tudi on ostal isti kot smo ga bili vajeni pred desetletjem. Ne bi si predstavljali, da bo osvojil srce Meghan Fox in, kot je na instagramu zapisal na valentinovo, okoli vratu nosil njeno kri, ampak, očitno sta se že našla … Čakaj, tudi on je pred kratkim izdal novo pesem, hm, kdo še to posluša … »Kortney Kardashian ima uradno novega fanta!« Blink 182??

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by the Blonde Don (@machinegunkelly)

Okej, emo scena je nazaj. Tudi uradno. Ni se zbudila le Avril Lavigne, zbudili so se tudi fantje iz My Chemical Romance, Green Day in Fall Out Boy. Vrača se večkrat nagrajena in platinasta Hayley Williams, ki je pred desetletjem iz prenekaterih slušalk odzvanjala emo himne skupaj s svojo skupino Paramore. Opažaš vzorec?

Priznamo, nismo se še navadili na nobeno izmed zgoraj naštetih novih pesmi, a tako kot pri modi tudi glasba potrebuje nekaj časa, da se je navadimo. Videti je, da se emo obdobje res vrača in temačne scene ponovno postajajo trendi. Tudi v modi lahko že opažamo zametke tistih puhastih kril v neon barvah, ki smo jih nekoč kot emo otroci nosili v kombinaciji s črtastimi žabami in allstarkami. Mimogrede, ravno slednje so letos zopet in.

In ja, novi fant Kortney Kardashian je res Travis Barker, nekdaj (in očitno ponovno) oboževani pevec skupine Blink 182.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

Preberite še: Nov dokumentarec o Britney Spears ponovno spodbudil gibanje #freebritney

Morda vas zanima tudi: Kaj nam ignoranca do serije Lahko te uničim pove o Hollywoodu


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte