Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Melani Mekicar: Zaradi plesa se nisem imela časa ukvarjati z najstniškimi težavami

S plesnih odrov jo je pot ponesla na radio, od tam pa na nacionalno televizijo. Kdo je simpatična voditeljica, ki brez strahu v roke prime mikrofon, da zapoje in zarepa?

7.5.2021 ob 5:50 | Foto: Adrian Pregelj/RTVSLO, osebni arhiv Melani Mekicar

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Melani Mekicar:  Zaradi plesa se nisem imela časa ukvarjati z najstniškimi težavami

Melani Mekicar ni običajna 21-letnica. Za razliko od večine svojih vrstnikov vstaja še pred peto uro zjutraj, vodi jutranji program na eni izmed komercialnih radijskih postaj, ob petkih pa v družbi prekaljenega televizijskega voditelja Blaža Švaba zabava gledalce nacionalne televizije. Ob vsem skupaj še pridno študira in se občasno prelevi celo v manekenko. Čeprav je punca mnogih talentov, ne stavi le na talent, temveč tudi za uspeh trdo gara. Vztrajnost, disciplino, samozavest in samozavedanje pa je pridobila s plesom, ki je del njenega življenja že od rane mladosti. Z Melani, o kateri bomo v prihodnosti gotovo še veliko slišali, smo se pogovarjali o njenih voditeljskih začetkih, družabnih omrežjih in najstništvu.

Vaš glas je poslušalcem radia Antena že dobro znan, zdaj pa ste postali zaradi vodenja oddaje na nacionalni televiziji še bolj prepoznavni. Kaj bi o sebi lahko povedali tistim, ki vas ne spremljajo na družabnih omrežjih. Kdo je Melani Mekicar?

Melani je ena čisto preprosta 21-letna punca, ki ima rada vse povezano z druženjem s prijatelji in družino, hkrati pa je zelo delavna in ambiciozna in jo zanima ogromno stvari. V glavnem so to ples, igra, radio in televizija.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANI MEKICAR (@melanimekicar)

Glede na to, da na radiu vodite jutranji program, kdaj se zbujate in kakšna je vaša jutranja rutina?

Običajno imam budilko navito ob 4.45, najprej si obraz umijem z mrzlo vodo, da sploh spregledam, potem si umijem zobe, se oblečem, si pripravim zajtrk za sabo in spakiram torbo. Ob 5.20 najkasneje odkorakam skozi vrata. Naličim se največkrat po poti, če me pelje kdo drug, ali pa ko prispem v službo.

Hiter pogled na vaš instagram razkriva, da je v vašem življenju veliko glasbe in plesa. Kdaj ste se začeli ukvarjati s plesom in ali ob vsem trenutnem dogajanju sploh še utegnete zaplesati?

S plesom se ukvarjam že odkar pomnim, bolj resno in tekmovalno pa od osmega leta. Tako sem redno trenirala in se udeleževala tekmovanj in festivalov približno deset let, potem pa sem delno zaradi poškodbe in delno zaradi drugih večjih projektov to poglavje zaprla. Vseeno pa se za ples vedno najde čas, mogoče malo manj v zadnjem času, ampak vse se da, če se hoče.

Kako je prišlo do tega, da ste se iz plesa podali na radio in zdaj še na televizijo?

Vse se je zgodilo zelo spontano, tako z delom na radiu, kot na televiziji. Ni bilo nobene posebne zgodbe, bila sem na radijski avdiciji, se nekaj časa uvajala in pričela z delom na programu. Zelo pdobno, le brez uvajanja vendar z veliko testnimi snemanji, se je zgodil preskok na televizijo.

Z vašim sovoditeljem Blažem Švabom sta se odlično ujela, no tako je vsaj videti. Kako je sodelovati z njim?

Tako je. Z Blažem super sodelujeva, oba veva, kdaj se lahko hecava in kdaj je čas za resno delo, zato je najina dinamika zelo sproščena in naravna. Pomaga tudi to, da sva kljub zapolnjenim urnikom, oba zelo prilagodljiva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANI MEKICAR (@melanimekicar)

Ste imeli morda kakšne pomisleke, glede na to, da izhajata iz različnih glasbenih svetov?

Nisem. Ko mi je bil predstavljen koncept oddaje, me je pritegnilo ravno to, da bomo ljudem, ki jim določeni stili glasbe morda niso blizu, pripeljali bližje na drugačen način.

Ogledala sem si vaš nastop v oddaji Vikend paket, kjer ste si pošteno privoščili sovoditelja. Je vedel, kaj ga čaka? Vas je bilo strah, kako se bo odzval?

Vedel je, da ga čaka rap točka o njem, ne vem pa, če je to pričakoval. Sem pred tem seveda malo preverila teren z določenimi šalami, ampak kot sem že rekla, oba se znava dobro pohecati. Predvsem pa na najin račun. (smeh)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANI MEKICAR (@melanimekicar)

Na družabnih omrežjih imate zavidanja vredno bazo sledilcev. Kako pomemben del vašega življenja so družabna omrežja?

Hvala! Dejstvo je, da so družabna omrežja hočeš ali nočeš velik del življenja. Še posebej nas, ki delamo v zabavni industriji, saj je takšne vrste “samopromocija” skorajda nujna. Pri meni se je rast sledilcev že pred leti zgodila zelo neplanirano, objavljala sem pač utrinke iz vsakodnevnega življenja, predvsem plesne videe in ljudem je bilo to všeč. Še vedno instagram jemljem bolj kot zabavo, dejstvo pa je, da predstavlja tudi del mojega prihodka, zato je vseeno potrebno vložiti kar nekaj dela. Si ga pa tako organiziram, da preživim karseda malo časa na družabnih omrežjih, veliko manj, kot bi si morda nekdo mislil.

Če bi me lani v maju vprašali, kje se vidim čez eno leto - definitivno ne bi nikoli uganila, kaj me še čaka

V zadnjih časih številni vplivneži izpostavljajo, da so tarča žaljivih in negativnih komentarjev. Ste jih deležni tudi vi? Kako se spopadate z njimi?

Negativni komentarji so vedno bili in vedno bodo, je pa res, da jih je na mojih dužabnih omrežjih zanemarljivo malo, ker jih ali ignoriram ali pa takoj izbrišem. Imam ničelno toleranco do spletnega nasilja. Ustvarila sem si super pozitivno in zabavno “internetno družino”, ki mi niti ne bi sledila, če jim ne bi bilo všeč to, kar delam. Je pa res, da nova medijska izpostavljenost, kot jo doživljam v zadnjih mesecih odpre čisto nova vrata v ta svet. Ampak že od začetka ne berem komentarjev in podobnih zadev - vem, kaj je res, kaj ni, kakšna sem in kakšni so ljudje okoli mene, in to je vse kar je pomembno.

Pravijo, da je obdobje najstništva eno najbolj zahtevnih obdobij. S kakšnimi težavami ste se spoprijemali vi kot najstnica? Vam je ples pri tem pomagal?

Meni je bilo najstniško obdobje, ki tudi ni bilo tako daleč nazaj, zelo ljubo. Ravno zaradi plesa in vseh drugih obveznosti in projektov, ki sem jih delala, se nisem imela časa ukvarjati z večino najstniških težav. Od nekdaj sem razmišljala zelo racionalno in logično in si nisem preveč belila glave z najstniškimi stvarmi, za katere sem vedela, da ne bodo večne. Ples mi je tu dal veliko vztrajnosti pri premagovanju ovir, delovnih navad in organizacijskih sposobnosti, predvsem pa samozavesti in samozavedanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANI MEKICAR (@melanimekicar)

Če bi lahko, kaj bi sporočili 15-letni Melani?

Delaj to kar delaš, ker te bo pripeljajo točno tja, kamor si želiš in kjer moraš biti. Dobro se z dobrim poplača.

Trenutno smo že več kot eno leto v primežu epidemije. Številni strokovnjaki opozarjajo, da so največ izgubili prav mladi. Kako vi gledate na vse skupaj?

To je tema, o katerih se redno pogovarjam s svojimi vrstniki, študenti. Moram priznati, da je meni online pouk precej pomagal, sploh v zadnjem letu, da sem ob službah in vseh projektih lahko normalno delala letnik, pri večini pa žal ni tako. Najprej je država poskrbela za najstarejše, potem najmlajše, njihove starše in dijake, študentje pa so ostali popolnoma pozabljeni in zanemarjeni. Premalo se opozarja na to, kako bo epidemija vplivala na mlade odrasle, ki že po večini s študentskimi službami služijo denar, da plačujejo lastno najemnino in nekateri pomagajo celo še staršem. Študentje so v ključnih letih, kjer bi se morali najbolj spoznavati raziskovati in se učiti. Vse to je bilo večini odvzeto in srce me boli, ko pomislim, kakšne dolgotrajne posledice bo to imelo na naših generacijah.

Kaj najbolj pogrešate v teh časih?

Najbolj pogrešam druženje z ljudmi, koncerte, potovanja in občutek normalnosti in nenapetosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELANI MEKICAR (@melanimekicar)

Če zaprete oči in odmislite epidemijo, kje bi bili v tem trenutku, s kom in kaj bi počeli? 

Ta trenutek bi sicer verjetno sedela v predavalnici, bi se pa potem definitivno odpravila na kavo s prijatelji, na kakšen izlet po Sloveniji, piknik glede na lepo vreme, definitivno pa bi imela že načrtovano kakšno večje potovanje.

Kakšni so vaši načrti za naprej in kje se vidite čez pet let?

Moji načrti za prihodnost so, da še naprej delam vse stvari, ki jih delam dobro in kvalitetno, potem pa se bo čez čas že nekaj izcimilo iz tega, kot se je vedno do zdaj.  Naj delo govori namesto mene. Nimam pa pojma, kje se vidim čez pet let, ker če bi me lani v maju vprašali, kje se vidim čez eno leto - definitivno ne bi nikoli uganila, kaj me še čaka. (smeh)

Preberite še: Kolesarka Urška Žigart odkrito o anoreksiji

Morda vas zanima tudi: Uršula Zaletelj: Prehitro sklepamo, da mladi dandanes niso sočutni


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte