Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Meghan Markle žaluje za prijateljem

Tako kot ves modni svet tudi Meghan Markle objokuje smrt slavnega fotografa Petra Lindbergha.

5.9.2019 ob 8:25 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Meghan Markle žaluje za prijateljem

Meghan Markle je na uradnem Instagram profilu Sussex Royal objavila čustveno sporočilo, s katerim se je poklonila pokojnemu prijatelju, legendarnemu fotografu, Petru Lindberghu.

Pod črno-belo fotografijo, na kateri sta skupaj, je zapisala: "V čast življenju in delu Petra Lindbergha. Njegove fotografije so cenjene po vsem svetu. Zlasti, ker je z njimi ujel bistvo, poudarjal zdrave lepotne ideale, cenil naravno lepoto, ker je zavračal obdelovanje fotografiji s photoshopom in zagovarjal minimalno ličenje."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Prav z njim je Meghan sodelovala, ko je kot gostujoča urednica pripravljala septembrsko številko britanske izdaje revije Vogue s podnaslovom "Forces of Change" (sile sprememb), na naslovnici katere je 15 žensk, ki s svojim delovanjem puščajo v družbi močan pečat.

Ko ji je bila zaupana naloga, ni niti pomislila, da bi k sodelovanju povabila katerega drugega fotografa, saj je vedela, da lahko le s Petrom in njegovimi deli projekt izpelje tako, kot si je zamislila. Meghan zapis končuje z navedbo, da je bil to en zadnjih fotografovih projektov in bo po njegovi smrti za njim ostala velika praznina.

Peter Lindbergh je ustvarjal v črno-beli tehniki in je, kot je povedal v enem od intervjujev, sovražil računalniško obdelavo fotografij in pretiravanje z ličili. Z njegovim fotoaparatom ter smislom za portretiranje so nastale številne, v zgodovino zapisane fotografije znanih modelov kot so Naomi Campbell, Kate Moss in Cindy Crawford.

Fotograf se je poslovil v torek, star 74 let.


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte