Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Mama Lady Gaga o tem, kaj je v srednji šoli doživljala njena hči (in kako je to vplivalo nanjo)

Mama Lady Gaga je zaupala, da srednješolska leta za njeno hčerko niso bila lepa.

27.10.2019 ob 6:00 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Mama Lady Gaga o tem, kaj je v srednji šoli doživljala njena hči (in kako je to vplivalo nanjo)

Pevka in igralka Lady Gaga zagreto zagovarja pomen duševnega zdravja ter je soustanoviteljica fundacije Born This Way (Rojen takšen), katere glavni namen je skrb za psihično dobrobit mladostnikov. Tudi zato, ker se sama na tem področju sooča z izzivi, ki imajo korenine v njenih najstniških letih.

O tem je kot posebna gostja v oddaji CBS This Morning pred nedavnim spregovorila pevkina mama, Cynthia Germanotta, povzema E-online.

"Stefani (Joanne Angelina Germanotta, pravo ime Lady Gaga) je bila vedno posebna. Kar pa med njenimi sovrstniki ni bilo vselej lepo sprejeto in posledično je pogosto trpela. Velikokrat je bila ponižana, zaničevana, izključena iz družbe. Na mlademu človeku to pusti nepopravljive posledice," se je spominjala mama umetnice in dodala: "Ko je bila v srednji šoli, sem pri njej začela opažati spremembe. Iz veselega, radoživega dekleta je postala nekdo, ki je začel dvomiti o svoji lastni vrednosti."

 

Germanottova je priznala še, da je imela tedaj premalo znanja in informaciji, da bi hčerki lahko pomagala.

"Čeprav se zadeve na tem področju spreminjajo, tako družba kot posamezniki duševnemu zdravju še vedno namenjamo manj pozornosti, kot fizičnemu. Tako je bilo tudi pri nas doma. Nisem znala poiskati vzrokov za spremembe v njenem obnašanju. Kot starš se z njenimi težavami nisem znala pravilno soočati. Tedaj so bili drugačni časi. Vse skupaj sem pripisovala prepadu med generacijami in se s tem naučila živeti," je dodala mama zvezdnice ter opozorila, da mentalne težave posameznika predstavljajo izziv za vso družino.

"Nisem se zavedala, kako velik vpliv imajo na posameznika in družino. Zaradi nerazumevanja vodijo v konflikte, napetosti in stres znotraj družine. Hkrati so, vsaj tako je bilo pri meni, pogosto vir občutka lastne krivde in nemoči. Nisem znala pomagati hčerki. Kar sem skozi svojo izkušnjo spoznala je, da nobena družina ni imuna na te težave, zato moramo o njih govoriti, iskati prave informacije in biti pripravljeni, če bi se morali z njimi soočati. Kot posameznik ali kot član družine."

Zato Cynthia vsem staršem polaga na srce: "Poslušajte svoje otroke. Moja hči me je naučila, da jo moram poslušati ter upoštevati in spoštovati njene občutke. Mislim, da je v naravi staršev, da hočemo svojim otrokom pomagati, iskati rešitve njihovih težav, a v bistvu bi oni radi le, da jih jemljemo resno in razumemo, kaj nam govorijo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cynthia Germanotta (@momgerm) on

Tako, kot je odkrivanje lastnih čustev pomembno za otroke, je tudi za odrasle.

"Starše, očete in mame pozivam, naj si dovolijo biti ranljivi, naj bodo odkriti glede tega, kaj čutijo, naj spregovorijo o preteklih in sedanjih težavah, o dvomih in s tem svojim potomcem dajo dober zgled. Kajti največ, kar lahko nekdo za mentalno zdravje stori, je, da ne skriva občutkov in da o njih brez zadržkov govori nekomu, ki ga posluša ter mu nudi razumevanje in podporo."

Preberite še: Selena Gomez: "Tega se ne grem več!"

Morda vas zanima tudi: Princ Harry in Ed Sheeran skupaj o duševnem zdravju (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

Finančna varnost ali ljubezen? Izkušnja dame, ki je bila v zvezi z bogatašem

Šest tipov žensk, od katerih moški bežjo (čisto vsakič)

Misijonarska, po pasje ali jahačica? Kaj o vas pove vaša najljubša spolna poza

ne spreglejte