Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ločitev Billa in Melinde Gates: Kaj je v ozadju in kaj o njej meni njuna najstarejša hči

Po 27. letih zakona sta Bill in Melinda Gates naznanila, da se ločujeta.

4.5.2021 ob 9:05 | Foto: Brian Snyder/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Ločitev Billa in Melinde Gates: Kaj je v ozadju in kaj o njej meni njuna najstarejša hči

Včeraj sta Bill in Melinda Gates na družabnih omrežjih objavila vest, da se njune skupne poti po 27. letih zakona razhajajo. Par, ki se je spoznal v 80., je takole pojasnil razloge za ločitev:

"Po temeljitem razmisleku in po veliko truda, ki sva ga vložila v zvezo, sva sklenila, da je najin zakon bolje končati," sta začela zapis na Twitterju in ga nadaljevala:

"V zadnjih 27. letih sva vzgojila tri čudovite otroke in zgradila fundacijo, ki ljudem po vsem svetu omogoča zdravo in kakovostno življenje.

Še vedno deliva vero v najino poslanstvo in bova sodelovala pri fundaciji, ne verjameva pa več, da bi lahko še naprej rastla kot par. Prosiva za spoštovanje zasebnosti naše družine, ko vstopa v novo poglavje življenja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Informazio |We Share Knowledge (@informazio_)

Melinda in Bill sta se spoznala, potem ko se je ona zaposlila v Billovem podjetju Microsoft. Leta 1994 sta se poročila na Havajih. Menda je Bill pred tem dobro pretehtal razloge za in razloge proti poroki. V zakonu so se jima rodili trije otroci: Jennifer (25), Rory (21) in Phoebe (18).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

Leta 2000 sta ustanovila fundacijo Bill & Melinda Gates Fundation, ki jo vodita skupaj.

Njen glavni namen je zagotavljanje zdravstvene oskrbe po vsem svetu, zagotavljanje možnosti izobrazbe najrevnejšim, dostop do informacijske tehnologije ter spodbujanje raziskav na področju zdravja in je največja zasebna fundacija na svetu.

Leta 2020 je Bill sestopil z vodilnega položaja v Microsoftu in se posvetil zgolj njej in drugim dobrodelnim dejavnostim. Aprila leta 2021 je bilo njegovo premoženje ocenjeno na 146.7 milijard dolarjev, s tem je tretji najbogatejši Zemljan, sta pa se s soprogo zavezala, da bosta polovico premoženja podarila v dobrodelne namene.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viajando pelo Google Earth

A ne glede na nepredstavljivo bogastvo, je ločitev za družino Billa in Melinde Gates izziv, kar dokazuje zapis, ki ga je po žalostni novici objavila najstarejša hči para: 25-letna Jennifer Gates.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Gates (@jenniferkgates)

Zanjo in za vso družino so to, kot je zapisala, zelo stresni časi in svoje sledilce na družabnih omrežjih zaproša za zasebnost. "Sedaj ste zagotovo že vsi slišali, da se moja starša ločujeta. To so za vso družino težki časi," začenja zapis na instagramu in nadaljuje:

"Še vedno se trudim razumeti svoja in čustva drugih članov družine, ki jih je izzvala odločitev staršev. Hvaležna vam bom za vso zasebnost, ki jo bomo deležni."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PREETESHZ (@preetesh_zai)

"Osebno zadev okoli ločitve ne bom več komentirala, vedite pa, da mi vaše razumevanje, spodbudne besede in podpora ogromno pomenijo.

Hvala za razumevanje in za spoštovanje naše želje po zasebnosti v času, ko se vsi soočamo z velikimi življenjskimi spremembami."

Povzeto po portalih People in Hello

Preberite še: Kim Kardashian in Kanye West: Konec je, ona ima vsega dovolj

Morda vas zanima tudi: Sedem neprecenljivih lekciji iz obupnega zakona


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

Največji sovražniki dobrega seksa

Kaj se med gledanjem pornografije dogaja v možganih

ne spreglejte