Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ines Erbus: Najprej bo oblekla moške zadnjice

Pevka Ines Erbus se podaja v modne vode.

25.2.2020 ob 5:50 | Foto: Osebni arhiv | Avtor: Anita Krizmanič (revija Suzy)

Ines Erbus: Najprej bo oblekla moške zadnjice

Mlada in izjemno priljubljena pevka Ines Erbus praznuje poseben jubilej. Izdala je namreč svojo deseto pesem z naslovom Šah mat, na katero je izjemno ponosna, ob tem pa napoveduje tudi svojo modno kolekcijo, v kateri se bodo najprej znašle moške spodnjice, zase pa bodo gotovo kaj našle tudi pripadnice nežnejšega spola.

Šestindvajsetletna pevka, ki jo je širša slovenska javnost spoznala v tretji sezoni šova Znan obraz ima svoj glas, z deseto pesmijo napoveduje šah mat moškim. Pravzaprav ne gre za nič osebnega, a se bo v pesmi zagotovo našla marsikatera ženska. »Pesem je nastala v sodelovanju z znanim slovenskim producentom Martinom Štibernikom in sva skupaj napisala glasbo v hitrih ritmih. Besedilo pa je delo Nenada Ninčevića, hrvaškega hitmejkerja, s katerim sem sodelovala že pri zadnjem singlu Ambis ljubavi. Ko sem prvič prebrala besedilo, me je besedna zveza šah mat takoj navdušila in vedela sem, da je to pravi naslov za pesem. Vse ostalo je bilo nato posneto na temo šaha,« pravi Ines, ki je zadnjo pesem izdala pred devetimi meseci. »Lahko bi rekla, da sem v tem času donosila novega otroka,« se zasmeji simpatična pevka, ki ji pesem toliko več pomeni, ker so pri nastajanju sodelovali tudi njeni oboževalci.

»Z njimi sem na enem od nastopov posnela spremljevalne vokale, ki jih lahko slišite v pesmi,« je ponosna na svoje najzvestejše poslušalce. Ines nam je ob tem še zaupala, da s pesmijo napoveduje tudi svojo prvo kolekcijo oblačil, ki jo je prav tako poimenovala Šah mat. Najprej bo oblikovala spodnjice za moške, v njeni kolekciji bodo še uniseks oblačila, a tudi pripadnice nežnejšega spola bodo gotovo našle kaj zase.

Droga, ki se je ne naveliča

Mlada glasbenica, ki zadnja leta polni dvorane in klube po vsej Sloveniji, si takšnega uspeha in priljubljenosti ni predstavljala niti v najbolj norih sanjah, se pa s tem, ali bodo ljudje njo in njeno glasbo sprejeli, ni nikoli preveč obremenjevala. »Vedno sem si najbolj želela uživati v svojem delu in to prenašati na poslušalce. Ko mi dobro energijo na nastopih vračajo, je ves trud poplačan. Brez njih bi imela verjetno manjšo krizo, saj je moje občinstvo v teh letih postalo kot nekakšna droga, ki se je ne naveličam. Hvaležna sem, da so me sprejeli in da lahko skupaj ustvarjamo nepozabne trenutke,« je hvaležna Ines, ki izhaja iz glasbene družine in je glasbeno kariero začela že pri osmih letih v otroškem zboru Radiotelevizije Slovenija, v katerem je pela šest let.

Ko je z oboževalci, popolnoma odmisli bolezen in se posveti samo njim.

»Že kot punčka sem se oblačila v mamine obleke, petke in v roki držala krtačo, ki je predstavljala mikrofon. V času, ko sem prepevala v otroškem pevskem zboru RTVS, sem posnela več albumov Otroških pesmic in popevk. V najstniških letih sem glasbene izkušnje kar sedem let nabirala v skupini Foxy Teens. In želja po glasbi me ni minila niti pozneje, ko sem se odločila za samostojno kariero. Brez glasbe si ne predstavljam življenja in velikokrat se zamislim, kako bi bilo, če ne bi imela posluha,« prizna Ines.

Čeprav si nekateri težko predstavljajo, da so starši tesno vpeti v glasbeno kariero svojega otroka, se Ines zdi to nekaj popolnoma vsakdanjega. »Lepo je, če doma dobiš podporo in nasvete, ki jih imata zate oče in mama, ki sta oba glasbenika,« je hvaležna staršem.

 

Naučila se je poslušati telo

Slava in prepoznavnost pa imata včasih tudi slabe strani. Nekateri dnevi so izjemno naporni, ritem glasbenika pa je tako hiter, da takšnega pritiska enostavno ne bi zdržal vsak. »Moj življenjski ritem je vsekakor naporen in občasno zelo stresen, vendar je to del posla, ki ga opravljam. Sčasoma sem se naučila poslušati telo, ki mi kar hitro pove, kdaj pretiravam in potrebujem premor. Glede na to, da so mi pred leti diagnosticirali avtoimuno bolezen vaskulitis IgA, pri kateri pride do vnetja malih krvnih žil in za katero ne poznajo ne vzroka ne zdravila, je počitek pomemben del mojega vsakdana. Najpomembnejši je spanec, ki pa mi ga ob koncih tedna zaradi nastopov primanjkuje, zato sem pozorna na to, da si po večjih naporih napolnim baterije z dobrim lepotnim spancem. Čez teden imam veliko obveznosti s pripravljanjem pesmi, promoviranjem, družabnimi omrežji, seveda pa najdem čas tudi za prijatelje, ki me držijo pokonci. Zelo vesela sem, da imam okrog sebe ljudi, v družbi katerih se sproščam ob prostih dnevih,« pravi Ines, ki ji zagon dajejo tudi oboževalci.

Ob izidu nove pesmi je najavila tudi svojo prvo kolekcijo oblačil. Oboževalci in oboževalke bodo lahko kupili tudi modne kose, ki jih Ines predstavlja v videospotu.

»Vedno se rada pohvalim, da imam najboljše in lepo vzgojeno občinstvo. Imamo malo neprijetnih izkušenj, več je simpatičnih. Nekoč se je zgodilo, da si je oboževalec z mojega odra prisvojil stekleničko, v kateri je bila voda. Sporočil mi je, da jo bo čuval z vsem srcem. Nekoč pa so na oder priletele moške spodnjice,« se zasmeji pevka in za konec doda, da je brez njenih zvestih oboževalcev ne bi bilo. Prav zato jih obožuje ter z največjim veseljem snema pesmi ter videospote, ki si jih je v zadnjih letih ogledalo neverjetnih 10 milijonov ljudi.

Preberite še: Gaja Prestor: Padec na Talentih jo je pripeljal do Eme

Morda vas zanima tudi: Toni Petrovič: Na neki točki sem se popolnoma izgubil


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte