Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hajdi iskreno o trenutno pereči temi

Vsak od nas lahko poskrbi, da ustavimo sovražni govor.

21.4.2021 ob 11:15 | Foto: Urška Golob | Avtor: Da. M.

Hajdi iskreno o trenutno pereči temi

Hajdi Korošec Jazbinšek, ki je zaslovela kot otroška pevka v času, ko nismo poznali družbenih omrežjih, zdaj pa s skoraj 30.000 sledilci sodi med Instagram vplivnice pri nas, njena primarna dejavnost pa je priljubljena trgovina za najmlajše, je v teh dneh spregovorila o sovražnem govoru.

V letu, ki je za nami, je sovražnega govora vedno več, ukrepi, izolacija in osamljenost v ljudeh več kot očitno vzbujajo neprijetna občutja, ta gnev pa se sprošča tudi na Facebooku, Instagramu, TikToku in še kje. Da so stvari zašle v hudo napačno smer, je opazila tudi Hajdi, ki je ob tem delila svoje mnenje, podprlo pa jo je mnogo sledilcev.

V videu je razkrila, kako se je z negativnimi mnenji soočala kot najstniška zvezdnica ter, kako ima sedaj povsem trdo kožo in je sovražni komentarji ne ganejo, a da jo skrbi, v kakšen svet odraščata njena otroka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Poskrbimo za lepše odnose z najbližjimi in pa tudi s tistimi, ki smo jih spoznali na spletu. Portal safe.si deli nekaj koristnih napotkov, da ohranimo zdrave in prijazne odnose z drugimi na internetu:

- Bodimo prijazni drug do drugega na internetu. Če vidiš, da nekoga žalijo, mučijo in nadlegujejo na internetu, ne bodi tiho, ampak pomagaj žrtvi ali poišči pomoč odraslega.

- Reci ne, nehaj, če je nekdo do tebe nesramen na internetu, postavi se zase in poišči tudi pomoč odraslega.

 

- Naj nas internet povezuje! Ne dopusti izključevanja iz spletnih skupin in pogovorov.

- Zavedaj se, da so neprestano pošiljanje sporočil, zahteve, da vedno takoj odgovoriš nanje, da ves čas poročaš, kje si, s kom si in kaj delaš, zalezovanje oz. spletno partnersko nasilje in tega ne počni sam niti ne dovoli drugim, da zahtevajo to od tebe.

- Na internetu lahko v nekaterih primerih lažje najdemo ljudi, ki so nam v nečem podobni, nas družijo ista zanimanja ipd. kot v živo, še posebej, če živimo v kakšen majhnem kraju. Izkoristi to prednost, če se počutiš osamljen v svoji okolici.

Preberite še: “To je že na meji sovražnega govora!” (Rebeka Dremelj iskreno o napadih, ki jih doživlja)

Morda vas zanima tudi: Hajdi: Od pesmi Naš kuža do uspešne trgovine v Celju in Ljubljani


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte