Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Čustven govor Meghan Markle: Nekaj vam moram zaupati

Meghan Markle je dekletom po vsem svetu poslala močno in spodbudno sporočilo.

15.7.2020 ob 9:30 | Foto: Pool New/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Čustven govor Meghan Markle: Nekaj vam moram zaupati

Meghan Markle je prvič, odkar sta s soprogom Harryjem sestopila z mest višjih članov britanske kraljeve družine, nastopila kot glavna govornica. In sicer je z virtualnega odra nagovorila zbrane na srečanju vrha Fundacije 2020 Girl Up, ki deluje pod okriljem organizacije Združenih narodov in združuje mlada dekleta z vsega sveta.

Meghan je zbranim poslala močno ter navdihujoče sporočilo. Poudarila je, da ne samo, da se od deklet z vse zemeljske oble pričakuje, da bodo spreminjale svet, one to že počno in imajo v sodobni družbi večjo moč, kot se morda zavedajo same.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle (@hrhofsussex) on

"Nekaj vam moram zaupati," je dejala Meghan: "Ljudje na visokih položajih, ljudje ki imajo moč in vpliv, tisti, ki pišejo zakone, voditelji in direktorji, vsi ti so bolj odvisni od vas, kot boste ve kdaj koli odvisne od njih. In veste kaj, tega se dobro zavedajo.

Zavedajo se, da je prihodnost v vaših rokah, da ve postavljate smernice pravičnosti in človečnosti. Ne v prenesenem pomenu, temveč dobesedno. Vedo, da vas človeštvo potrebuje. Zavedajo se, da ste ve tiste, ki težite k lepšemu, boljšemu, pravičnejšemu svetu.

Da lahko s svojim glasom in delovanjem pripomorete k rasni in spolni enakopravnosti, da ste gonilna sila v varovanju narave in v zaščiti pred klimatskimi spremembami, da lahko prispevate k duševnemu zdravju in dobrobiti vseh, k blaginji in na splošno k lepši družbi. In prav vse to ter še več že počnete. Tako posameznice kot dekleta, združena v organizacijah, kot so Girl Up in podobne."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Girl Up (@girlupcampaign) on

"Dekleta pod okriljem fundacije Girl Up sodelujete v protestih v podpro temnopoltim, ki se po vsem svetu vršijo pod sloganom Black Lives Matter, ustvarjate posnetke, s katerimi spodbujate sovrstnice, naj prevzamejo aktivno vlogo v družbi, opozarjate odgovorne na pomen duševnega zdravja vseh generaciji, ste v prvih linijah v boju z nasiljem. Stojite ponosno in zahtevate, da jih drugi slišijo, hkrati ste vedno pripravljene na pogovor in dialog," je dodala Meghan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Girl Up (@girlupcampaign) on

Ni pa le izpostavljala vsega, kar mlada dekleta že počno, temveč je nanizala tudi smernice za prihodnost:

"Na vse načine še naprej širite svoj glas. Spodbujajte in podpirajte se. Živimo v dobi, ki od vseh zahteva več truda. To je čas, ko glasovi in dejanja nikoli niso bili bolj potrebni. Verjeti v pravičnost in enakost ni dovolj. Vsak dan se moramo truditi zanju.

Zato tudi tedaj, ko bi raje odnehale, ko je težko in vam je neprijetno, bodite glasne. Kajti vaš glas je glas pravice. In upanja. In vaš glas je lahko, ter mora biti, še glasnejši."

--> Nagradni natečaj: Glasujte za najlepšo balkonsko zasaditev

Preberite še: Intimni dnevnik Meghan Markle o življenju v palači tempirana bomba za kraljevo družino

Morda vas zanima tudi: Meghanin nekdanji sodelavec razkril: Ko so kamere ugasnile, je postala druga oseba


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte