Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zvijače za svežino v avtomobilu

S kopalno soljo, dišečimi svečami in limonovim sokom bo vožnja tudi v toplem vremenu prijetna.

3.5.2015 ob 10:00

shutterstock_191261402.jpg

Temperature se vedno bolj dvigajo in kmalu sedenje v avtomobilu ne bo več znosno. Ohraniti svež in prijeten vonj jeklenega konjička v vročini ni najlažja naloga, zato razkrivamo nekaj zvijač, s katerimi bo tudi v tem letnem času vaše osebno prevozno sredstvo polno svežine.

Uporabite kopalno sol

Nekaj bombažnih vrečic ali okroglo cedilce, ki sicer služi za pripravo čaja, napolnite z dišečo kopalno soljo. Postavite jih v predal avtomobila, kjer hranite zgoščenke z glasbo, sončna očala ter dokumente. Kadar ga boste odprli, bo iz njega zavel svež vonj in se razširil po avtomobilu.

Dišeča sveča malce drugače

Vonj iz doma prenesite tudi v avto: priljubljeno dišečo svečo naribajte, ji dodajte nekaj lističev sivke in nageljčkov ter mešanico nasujte v stekleni lonček s pokrovom. Postavite ga v predalček za pijače, še prej pa v pokrov zvrtajte nekaj luknjic, skozi katere so bo domača aroma razlivala tudi po avtomobilu.

Začimbe proti neprijetnim vonjem

Vejice bazilike in rožmarina zavijte v časopisni papir ter jih položite na zadnje sedeže in v prtljažnik. Medtem ko se bodo rastline sušile, bodo sproščale prijeten ter pomirjujoč vonj.

Limona in eterična olja za daljšo svežino

Iz limone iztisnite sok in ga prelijte v stekleničko. Dodajte nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja, dobro pretresite in tekočino pokapljajte po preprogah v avtu. Stekleničko shranite in postopek vedno, ko bo vonj izginil, ponovite. Tako bo vaš avtomobil vedno dišal po svežem.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte