Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zlobni ljudje so manj privlačni

Ko pravijo, da prava lepota prihaja od znotraj, ne pretiravajo.

20.4.2015 ob 12:00

shutterstock_152021669.jpg

Nekateri ljudje uživajo o tem, da opravljajo druge, pa čeprav jih ne poznajo. A zanimiva študija je pokazala, da bi bilo morda bolje, da opustijo to navado, saj vpliva na njihove obrazne poteze. Izkazalo se je, da so prijazni in prijetni ljudje tudi fizično bolj privlačni od neprijaznih in zlobnih.

Raziskave so se lotili kitajski znanstveniki, ki so se osredotočili na 120 študentov, katerim so v prvem koraku pokazali 60 fotografij neznanih ljudi. Na podlagi fotografije (to je bila edina informacija, ki so jo imeli) so morali oceniti, kako privlačni se jim zdijo. Dva tedna kasneje so študentom pokazali iste fotografije, le da so dodali zgodbe vsakega posameznika na fotografiji, pa naj so bile te pozitivne ali negativne. Spet so morali oceniti njihovo privlačnost.

shutterstock_114614152.jpg

Izkazalo se je, da prvi rezultati, ko so imeli na razpolago zgolj fotografije, brez dodatnih informacij, niso prav veliko odstopali od drugih, ko so lahko prebrali še zgodbe oseb na fotografiji. Raziskovalci so ugotovili, da so zgodbe vseeno vplivale na nekatere sodelujoče.

Ko so o določeni osebi prebrali nekaj pozitivnega, se jim je ta takoj zdela bolj simpatična, z negativnimi zgodbami pa je bilo ravno obratno. Prijaznim ljudem so tako dali boljše ocene kot neprijaznim.

"Z raziskavo smo ugotovili, kar je dobro, je tudi lepo ter da osebnost izraža želene lastnosti, ki naredijo obraz bolj privlačen," je ob tem povedal avtor študije in dodal, da ljudje pravzaprav vidijo to, kar želijo, in verjamejo, da se prijaznost izraža na obrazu.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pozabita na položaj 69, poza 77 je prava za poletne užitke

Najboljši načini, s katerimi lahko moški ženskam pomagajo do orgazma

Tri največje napake žensk pri spletnih zmenkih (po mnenju moških)

ne spreglejte