Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zabavne igre za kakovosten čas z družino

Prihajajoče praznike namenite druženju z družino in prijatelji, namesto gledanja televizije in surfanja po spletu, pa lahko dan preživite tudi drugače.

9.12.2016 ob 9:30

druzina_shutterstock_163629062.jpg

Kdaj ste nazadnje v družinskem krogu igrali kakšno družabno igro? Imamo nekaj idej, kako v domači dnevni sobi pričarati nekaj nostalgije, smeha in zabave. Ne glede na starost. Tisti, ki imate nekje v kotu garaže v zaprašeni škatli pospravljen star monopoli, tablo za človek, ne jezi se ali eno novejših uspešnic – activity, jih potegnite na plano, a brez skrbi, tudi povsem brez kupljenih družabnih iger bo šlo.

prazniki_shutterstock_521298415.jpg

Naredi sam: Človek, ne jezi se

Za igranje zgoraj omenjenih družabnih iger, za katere potrebujete tablo s polji in figurice, pravzaprav sploh ne potrebujete kupljene igre. Lahko jo izdelate kar sami, že med izdelavo pa zaposlite celo družino. Najprej potrebujete star karton in barvna pisala. Na karton narišete polja – na primer za igro Človek, ne jezi se, namesto figuric pa lahko uporabite poljubne predmete – na primer zamaške od plastenke za vodo, obeske za ključe in kovance.

shutterstock_357015698.jpg

Kdo sem?

Potrebujete pisalo in samolepilne lističe. Posedite se v krog. Vsaka oseba na listek napiše poljuben lik (na primer Božiček, jelenček Rudolf, Kekec …) in ga nalepi na sosedovo čelo, tako, da ta ne vidi, kaj na njem piše. Ko ima vsak na čelu napisan svoj lik, po vrsti začnete zastavljati vprašanja o sebi. Na primer: Ali sem resnična oseba? Ali sem vesela oseba? Ali sem žival? Ali imam temne lase? Vsak lahko zastavi po eno vprašanje, dokler ni spet na vrsti. Igra se konča, ko vsi tekmovalci s pomočjo odgovorov ugotovijo, koga predstavljajo.

Vedno zabavni baloni

Če imate v dnevni sobi dovolj prostora in bi se radi poleg druženja še malo razgibali, je igra z baloni ravno pravšnja. V igri sodeluje poljubno število oseb, vsaka potrebuje 2 balona in kos lepilnega traku. Napihnite balone in z lepilnim trakom (ali vrvico) privežite po enega okoli vsake noge. Igralci se postavijo v krog, ko se igra začne, pa je njihov glavni cilj ta, da čimprej počijo balone, ki so privezani na gležnje drugih igralcev. To storijo tako, da nanje stopijo. Zmaga tisti, ki mu okoli gležnja ostane privezan vsaj en balon.

shutterstock_128639738.jpg

Igra ugibanja

V igri ugibanja si ena od oseb izbere poljuben predmet, vsi ostali pa poskušajo ugotoviti, katerega ima v mislih. Pri tem si pomagajo tako, da ga sprašujejo različna vprašanja o tem predmetu, a lahko dobijo le odgovore "DA" in "NE". Primer: Oseba si kot skrivni predmet oziroma pojem izbere "novoletno jelko". Spraševalci ga lahko vprašajo: Je ta stvar rumene barve? Je ta stvar velika? Je ta stvar v naši dnevni sobi? …

Piškot za tistega, ki si ga najbolj zasluži

Za to igro potrebujete paket piškotov. Obetaven začetek, kajne? Igralci se posedejo v krogu, glavo nagnejo nazaj in na svoje čelo postavijo piškot. Njihova naloga je, da glavo stresajo tako, da piškot pridrsi do ust. Šele takrat ga lahko pojedo.

Risanje na slepo

Nekateri imajo talent za risanje, drugi pač ne. Kakšen pa je rezultat, če vsi rišemo z zavezanimi očmi? Izziv naj bo, da mora vsak tekmovalec narisati enako stvar – na primer: novoletno jelko, darilo ali Božička. Zmaga tisti, ki z zavezanimi očmi nariše najlepšo podobo.

shutterstock_228503440.jpg

Družinski kviz 

Čeprav z družino preživimo ogromno časa, pa se prepogosto zgodi, da nam o njih uide kakšna pomembna informacija. Pripravite kviz z vprašanji o družinskih članih. Presenečeni boste, koliko zanimivih stvari o njih morda še ne veste. In morda vam kakšen od novih podatkov prinese dobro idejo za božično darilo.

Primeri vprašanj: Kje sta se spoznala babica in dedek? Katera je mamina najljubša barva? Kateri je Mihov prvi spomin? Česa se Urška najbolj boji? Kakšna je bila očetova prva služba? Kdo so tvoji heroji? Najboljši nasvet, ki si ga dobil/-a v življenju? Kako si dobil/-a svoje ime? Se spomniš svojega prvega zmenka? Katera je tvoja največja življenjska strast? V katerem trenutku in na kakšnem kraju si bil/-a najsrečnejši/-a?

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

ne spreglejte