Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Triki, s katerimi bo vroča čokolada res popolna (in recept)

Vroča čokolada je nepogrešljiva spremljevalka zimskih in prazničnih dni, z nekaj triki pa bo preprosto popolna.

25.12.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Triki, s katerimi bo vroča čokolada res popolna (in recept)

Doma pripravljena vroča čokolada je nedvomno okusnejša od različnih mešanic, ki so na voljo v trgovinah. Kajti v njej je dejansko čokolada, ne zgolj prah s takšnimi in drugačnimi dodatki. Da pa bi bila skodelica napitka resnično popolna, pri pripravi upoštevajte nekaj malenkosti.

Boljše je polnomastno mleko

Med sladkanjem z vročo čokolado razmišljajte o ugodju in užitkih ter ne o kilogramih in zdravju. Zato za pripravo izberite polnomastno namesto posnetega mleka. Saj veste: maščoba zagotavlja okus.

Bodite pozorni na mleko

Med segrevanjem mleka ostanite pri štedilniku. Kajti hitro se zgodi, da vzkipi čez posodo, posledično štedilnik potrebuje temeljito čiščenje, mleko pa je oropano maščobe.

Izberite vam najljubšo vrsto čokolade

Praviloma se za pripravo vroče čokolade priporoča osnovno sestavino z višjim deležem kakava. Kar pomeni polsladko, ki vsebuje 60 ali grenko čokolado, v kateri je 70 odstotkov kakava. A če vam bolj odgovarja kremna in sladka tekoča sladica, jo lahko mirne duše pripravite iz mlečne.

Poigrajte se z dodatki

Stepena smetana je klasika. Lahko jo nadomestite s penicami ali s sladoledom. Ta se v vročo čokolado odlično poda.

In še recept za napitek ki bo, če boste upoštevali zgornja priporočila, zagotovo popoln.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bấc Cafe & Chill (@bac.cafe)

Za štiri skodelice potrebujete

  • 500 mililitrov polnomastnega mleka
  • 60 gramov sladkorja
  • dve žlici kakava v prahu
  • 250 gramov nalomljene čokolade
  • en vaniljev sladkor
  • smetano, sladoled ali druge dodatke

Priprava

  • Mleko segrevajte do vretja.
  • Dodajte sladkor in kakavov prah, ki ste ga zmešali z nekaj žlicami hladnega mleka.
  • Dodajte čokolado in vaniljev sladkor ter kuhajte, da se čokolada povsem stopi. Med kuhanjem večkrat premešajte.
  • Tako pripravljeno vročo čokolado nalijte v skodelice in dodajte dodatke po vašem okusu.

Povzeto po portalu Delish.com

Preberite še: 4 odlični razlogi za sladkanje s temno čokolado

Morda vas zanima tudi: Najboljši praznični koktajl: Vroča čokolada s kavnim likerjem


oddajte komentar

preberite tudi

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

Karezza seks: Kaj sploh je in zakaj bi se morali z njim pobliže spoznati

7 seksi vprašanj, na katere mora vsak poznati odgovor

ne spreglejte