Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trije filmski večeri sredi mesta

Kongresni trg vabi v Letni kino.

22.8.2016 ob 9:10

150826_kongresni_trg_letni_kino_001.jpg

Avgustovski večeri v mestu imajo poseben čar. Poletja še zdaleč ni konec, a meščani se vračajo z dopustov, ulice se polnijo in živahnemu turističnemu vzdušju se priključi še lokalna domačnost. Tudi ta teden bo v Ljubljani več razlogov, da se odpravimo ven. Eden izmed njih je Letni kino na Kongresnem trgu.

V Letnem kinu na Kongresnem trgu si boste med 23. in 25. avgustom lahko brezplačno ogledali tri filmske klasike. V torek, 23. avgusta, se Letni kino odpira s slavnostno premiero restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma. Ste vedeli, da je film na kultnem festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo? Tudi danes, ko so milijoni ljudi zaradi vojne in spopadov primorani zapustiti domove v iskanju »doline miru«, ta poetična vojna drama ni izgubila svoje aktualnosti in relevantnosti. Na svetovni premieri v Cannesu sta se letos prvič po šestdesetih letih od snemanja filma srečala filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic pa bosta kot častna gosta z nami tudi na Kongresnem trgu.

150826_kongresni_trg_letni_kino_004.jpg

Sreda v znamenju lisjaka

V sredo, 24. avgusta, se bomo s filmom Čudoviti lisjak (Fantastic Mr. Fox) poklonili stoletnici rojstva britanskega pisatelja Roalda Dahla. Edinstveno animirano priredbo pisateljeve brezčasne literarne klasike v režiji Wesa Andersona, enega najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev generacije, bo v Sloveniji prvič mogoče videti na velikem platnu!

Komedija ob klavirju za zaključek

Predstava brezčasne klasike Rešitev v zadnjem trenutku (Safety Last!) iz zlate dobe nemih komedij, ki je med filmske zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda, je posvečena 20. obletnici Slovenske kinoteke. Film bo v četrtek, 25. avgusta, na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.

Vsi filmi bodo na sporedu ob 21. uri, predvajani bodo v izvirnem jeziku s slovenskimi ali angleškimi podnapisi. Vstop je prost.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Domen Pal/Kinodvor


oddajte komentar

preberite tudi

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Ženske, takšnim moškim se izogibajte v velikem loku!

ne spreglejte