Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Trgovine so zaprte, na spletna naročila pa čakamo celo večnost - kaj storiti? Poznamo 4 rešitve

Zaradi ukrepov za zajezitev pandemije trenutno ne moremo v trgovinah kupiti niti kap in rokavic.

14.12.2020 ob 5:50 | Foto: GettyImages | Avtor: Š. R.

Trgovine so zaprte, na spletna naročila pa čakamo celo večnost - kaj storiti? Poznamo 4 rešitve

To jesen in zimo so se mnogi znašli v nerodni zagati: zaradi ukrepov ob pandemiji koronavirusa, so namreč skoraj že dva meseca zaprte trgovine s tekstilom in tehničnim blagom. Zlasti mnogi starši so si zato belili glavo, kako čim hitreje dobiti nova zimska oblačila, ki so jih otroci že prerasli.

Seveda, spletni nakupi so tudi sicer najbolj priročna rešitev in pri mnogih tudi že edini način nakupovanja. Toda v prazničnem času so dostavne službe preplavljene s paketi in naročili, zlasti obremenjena je pošta, pred poslovalnicami se vijejo dolge vrste. V preobremenjenih službah hitre pošte tako ni pravega recepta, kaj bo najhitreje prišlo do vaših vrat, vseeno pa imamo za vas nekaj nasvetov, kako čim bolj hitro in enostavno priti do naročenega blaga.

Pazite, kaj in kje naročate

Če boste naročali pri velikih blagovnih znamkah, ki imajo svoje spletne trgovine v tujini, bo seveda trajalo dlje, da pošiljka pride do vas. Sodeč po izkušnjah, manjši domači trgovci pošiljke odpremljajo precej hitreje. Pri tem je treba biti pozoren na slednje: ko izbirate izdelke, bodite pozorni na to, da so dejansko na zalogi pri trgovcu in ne pri dobavitelju. Pot vašega izdelka do vaših vrat bi bila v tem primeru še toliko daljša.

Osebni prevzem

Določene trgovine ponujajo tudi možnost osebnega prevzema. Torej, oddate naročilo prek spleta, ponekod lahko tudi prek telefona, in se nato v poslovalnici oglasite po svoje stvari. Takšne možnosti imate denimo v otroških trgovinah, ki so sicer odprte, a ne smejo (na licu mesta) prodajati tekstila in drugih tehničnih izdelkov, pa tudi v nekaterih drugih, zlasti manjših, tekstilnih trgovinah.

Paketnik ali plačilo po povzetju

Hitreje boste do svojega paketa prišli tudi, če ga naročite v paketomat. Paketniki Diretct4.me so ponavadi postavljeni pred poslovalnicami Pošte Slovenije (gre za 450 pametnih paketnikov na 113 lokacijah po Sloveniji). Vračilo paketa, ki ste ga dobili prek Pošte Slovenije, pa lahko sicer uredite tudi na Petrolu.

Paketomati drugih dostavnih služb stojijo na različnih prevzemnih mestih (po navadi bencinskih črpalkah). Ne pozabite, da lahko paket vedno tudi preusmerite ali naročite za kakšen drug dan, pazite le, da tega ne storite prehitro - ob zamudah lahko to povzroči dodatno zmedo in še kakšen dodatni dan čakanja.

Sicer pa, po naši izkušnjah, Pošta Slovenije paket dostavi hitreje, če ob nakupu izberemo plačilo po povzetju (če trgovec to seveda omogoča). Za to namreč Pošta zaračunava določeno provizijo in naj bi te pakete odpremljala prednostno. Takšen način poslovanja sicer v času epidemije, ko naj bi pakete prevzela čim bolj brezstično, ni najbolj priporočljiv. O tem smo vprašanja naslovili tudi na Pošto Slovenije, od koder pa so odgovorili, da paketov z odkupnino ne dostavljajo prednostno, niti ne omogočajo možnosti doplačila za prednostno dostavo.

Sicer pa naj še opozorimo, da se zadnje dni po elektronski pošti, ne vezano na vaše nakupovanje, pojavljajo vsiljena in lažna elektronska sporočila, ki vas lahko zavedejo. Več o nevarnih phishing napadih preberite tukaj.

 

Morda vas zanima tudi: Kaj podariti vaši prijateljici, ženi ali mami? Tu je seznam ljubkih daril slovenskih ustvarjalcev

Preberite še: V zagati z darili? Tu so najlepše ideje za vse moške v vašem življenju


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte