Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Teden japonskega filma v Kinu Bežigrad

Japonski filmi so resnično čudoviti, zato priporočamo ogled vsaj enega!

20.10.2019 ob 5:30 | Foto: Imdb | Avtor: Da. M.

Teden japonskega filma v Kinu Bežigrad

Že četrto leto zapored bo Kino Bežigrad v sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani deželo vzhajajočega sonca, oddaljeno Japonsko, pripeljali za Bežigrad.

Od 21. do 25. oktobra boste lahko brezplačno spoznali s štirimi predstavniki japonske filmske produkcije, ki vas bodo popeljali na daljni vzhod. Filmi Drhteče koprnenje, Usoda: Zgodba iz Kamakure, Vrt umetnika morija in Mešane dvojice, ki bodo predvajani ob 17.00 s slovenskimi podnapisi, bodo jasno prikazali skrivnostno lepo državo, ki se v svojem tradicionalnem načinu življenja pomembno prepleta z novodobnimi elementi današnje družbe.

Vstop na vse projekcije je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete le fizično na blagajni Kina Bežigrad. V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko spletnega sistema Kina Bežigrad, je cena vstopnice 1 evro. 

DRHTEČE KOPRNENJE (Tremble All You Want) – 21. 10. OB 17.00

Yoshiko, junakinja ogrožene vrste sanjačev že deset let goji neuslišano ljubezen do Ichimiye, sošolca iz srednje šole. Boječ se realnosti razpleta med fantazijo in resničnostjo in se stežka išče. V lastnih očeh živahna, za druge pa dolgočasna, je prava junakinja prave sodobne romantične komedije. 

USODA: ZGODBA IN KAMAKURE (Destiny: The Tale of Kamakura) – 22. 10. OB 17.00

Ko se mlada Akiko poroči s skrivnostnim romanopiscem Masakazujem Isshikijem in se z njim preseli v Kamakuro, postane njeno življenje stalni vir čudes. Preprost sprehod skozi mesto jo popelje v stik z nadnaravnimi bitji, kot so goblini, duhovi in ne-zelo-strašljive Matilde. Akiko kmalu ugotovi, da je Kamakura kraj, kjer naravno in nadnaravno sobivata v sožitju …

VRT UMETNIKA MORIJA (Mori, the Artist's Habitat) – 24. 10. OB 17.00

V svojem vrtu poležava med grmički in drevesi ter opazuje delovne mravlje. Bradati 94-letni mož je Morikazu Kumagai, znan tudi kot slikar Mori. Večino dneva preživi tako, da opazuje svoj vrt in življenje v njem, ki ga nato prenese na svoje slike, njegova žena pa se ukvarja z različnimi obiskovalci. Mori in Hideko živita v miru, obkrožena s stvarmi, ki jih imata rada, dokler se gradbeni investitor ne odloči, da bo poleg njiju zgradil stanovanjsko hišo, kar ogrozi njuno rajsko zatočišče. 

MEŠANE DVOJICE (Mix!) – 25. 10. OB 17.00 

Tamako Tomita je veljala za čudežnega otroka namiznega tenisa. Pod nadzorom matere je v mladosti trenirala po strogem programu, po materini smrti pa je ta šport opustila in se odločila, da bo živela normalno življenje. Tamako se z zlomljenim srcem vrne v svoj rodni kraj, kjer najde razpadajoči namiznoteniški klub svoje matere in se odloči, da ga obudi. 

Preberite še: Tu je napovednik filma, ki bo Renée Zellweger morda prinesel oskarja (video)

Morda vas zanima tudi: To je prvi trailer filma o televizijskem spolnem škandalu, ki je pretresel Ameriko


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte