Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

“Te bolečine ne preseže nič” (ganljiv zapis Tanje Kocman ob izgubi očeta)

Voditeljica Tanja Kocman je ob izgubi očeta objavila zapis z naslovom Da ne razpadem.

13.5.2019 ob 10:04

tanja_kocman.jpg

Zapis je objavila na svojem blogu, v njem pa je iskreno spregovorila o tem, kako se sooča z bolečino ob smrti ljubljene osebe, o ljubezni do svojega očeta in o življenju.

Takole pravi Tanja (objavljamo del zapisa):

“Napolnila sem svoje stanovanje s tvojimi slikami. Ker imam srce polno tebe. In ker se bi mi zdel zločin, da bi te izbrisala iz svojih dni, ker brez tebe jih nikoli ne bi bilo. Želim, da veš, da je vsak dan brez tebe še vedno dan s tabo, ker drugače ne bi zmogla. Drugače ne bi hotela.

Minil je več kot mesec odkar je umrl moj ati, a se nisem poslovila. Nikoli se ne bom. Ker bolj pazim, kaj počnem in kako se nosim in kaj zares občutim, ker imam to misel, da hočem, da je ponosen … zdaj, ko me vidi. V vsej gloriji dobrega in slabega. V vsej gloriji mene. Zato se trudim še toliko bolj, da nisem jokava in od življenja ranjena srna pred žarometi.

Da se s to situacijo spoprimem na najbolj pozitiven možen način, da sem hvaležna za vse najine trenutke, ki me bodo zmogli ponesti čez leta. Da sem ponosna, da je (bil) prav moj ati in, da sem lahko (bila) del njegovega življena. Ter njegove smrti.

Da ne razpadem.

Življenje je res cela paleta bolečine, a to res pravo, to sem občutila zdaj. In verjamem, da nikoli ne izgine. Ker v mojem srcu je praznina, ki zeva čez vsa ostala slovesa in izgube. Ker ostali trenutki v življenju so, pridejo, minejo, so popravljivi ali nadomestljivi. To zdaj ni nič od tega. To samo je, ostaja in boli. To je samo dokončno. Za tu. In moj svet nikoli več ne bo isti, dasiravno si ne bom pustila, da bi bil karkoli manj od tega, kar si želel zame.

Napolnila sem svoje stanovanje s tvojimi slikami. Našimi. Najinimi slikami. Na katere sem že skoraj pozabila, ker čez leta gre človek čez toliko vsega, da potlači najboljše dele. In zdaj naju gledam in vem, da si bil moja prva in prava ljubezen.

Takšna, ki me je vodila za roko čez neusmiljene in srečne dni. Takšna, ki mi je nabirala češnje ter se bala zame. Takšna, ki me nikoli ne bi nalašč prizadela in je obsojala tiste, ki so me. V tišini. Do mene si bil moški kot bi si ga morala želeti zame tudi v odraslem življenju. Takšen, ki sem mu pomenila vse. In on meni.” iskreno piše Tanja. Celotni zapis je na voljo tukaj.

Tanja, ob izgubi ti izrekamo iskreno sožalje.


Pripravila: S. S.

Foto: instagram


oddajte komentar

preberite tudi

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

Trije glavni krivci, da moški v postelji odpove

ne spreglejte