Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Tadeja Pavlič: Dva lahko dobro plešeta tudi, če se ne privlačita

Simpatična plesalka, ki je postala zmagovalka šova Zvezde plešejo, je poklepetala z Mično.

2.6.2017 ob 5:10

17440X7168.jpg

Po napornih treh mesecih plesnega šova je plesalka zmagovalnega dvojca Tadeja Pavlič končno dobila priložnost, da se naspi in odpočije. Simpatična 19-letnica si je nekaj dni počitka in regeneracije nedvomno zaslužila, saj je v teh tednih dihala in živela za treninge in nastope v priljubljeni oddaji.

Mična je s Tadejo poklepetala o vtisih in načrtih za naprej. V pogovoru pa je razkrila tudi, ali se je iskrilo med ostalimi plesnimi pari.

Sta se evforija in navdušenje že polegla?

Če sem povsem iskrena, se mi zdi, da se je evforija šele začela. Z Dejanom sva šele sedaj začela dojemati, da sva zmagala, zato si bova še malo dovolila, da ta lep občutek še traja.

Sta kdaj med treningi govorila o tem, da bi lahko zmagala, da je globus na dosegu roke?

Vedno, ko sva se o tem pogovarjala, je bilo to bolj v šali. Že na prvem treningu, ko sva se spoznala, je Dejan v šali dejal: "No, zdaj pa greva na zmago". Kljub temu, da so nama vsi govorili, da sva favorita, da bova zmagala v finalu, tega nisva hotela verjeti. Nekako nisva upala verjeti in se s tem ukvarjati. Želela sva si samo, da bi najbolje odplesala in dala vse od sebe.

17237X2907.jpg

Torej sta tudi med sotekmovalci veljala za favorita? 

Ja, je bilo dovolj debat na to temo, a načeloma smo bili veliki prijatelji, zato smo ves čas govorili, da ima vsak izmed nas enake možnosti. Zadnji dan je bilo sicer že med kosilom slišati, da so rekli, da je jasno, da bova zmagala prav midva.

Menite, da sta imela prednost, ker sta se poznala že od prej?

Jaz sem imela prednost, ker sem dobila Dejana, saj zelo hitro dojema stvari. Je željan znanja, je priden, deloven in poslušen. Želel si je plesati. Mislim, da je bila predvsem to najina velika prednost. O plesu sem ga želela naučiti kar se da največ. Osredotočena sva bila na njegov napredek, o rezultatih, komentarjih in  točkah pa nisva razmišljala. 

V kali ste zatrli govorice, da je bila med vama kemija. Lahko bi rekli, da sta nekako živ dokaz, da plesalca lahko dobro plešeta tudi, če se ne privlačita. Pogosto je namreč tako, da sta soplesalca partnerja tudi zasebno.

Tudi, ko sem še tekmovala, moj soplesalec ni bil nikoli moj partner. Med nama je bila bolj sestrsko bratska naveza. Definitivno sva živ dokaz, da ni potrebne nobene kemije, potrebna je le kemija in ljubezen do plesa, ne drug do drugega. S to kemijo se da ustvarjati in na odru prikazati lep ples.

Kaj pa med drugimi, ste opazili kakšne iskrice?
Mislim, da ne. Vsi smo bili zelo prijateljski drug z drugim. Postali smo zelo dobri prijatelji, nihče pa ni šel v kakšne globlje čustvene vode.

17282X3684.jpg

Kolikor vem, ste zaključili s profesionalnim plesom. Zakaj ste se odločili za konec te poti? Vas je morda zdaj zamikalo, da bi se vrnili?

Tekmovanja mi nikoli niso bila pri srcu. Plesala sem, ker imam rada ples. Ugotovila sem, da mi bolj ustrezajo šovi in oddaje, kot so Zvezde plešejo. Zelo se želim preizkusiti tudi v kakšnem muzikalu in na različnih odrih. Bolj se vidim v teh vodah.

Zdaj je na prvem mestu študij, urediti si želim tudi svoje zasebno življenje. Kljub temu, da sem stara 19 let, se želim osamosvojiti. V jeseni pričnem tudi s študijem na koprski fakulteti Turistica, kjer bom nadaljevala s šolanjem v turistični smeri.

Ste morda dobili kakšne ponudbe, vas snubi kakšen soplesalec?

Nekaj ponudb in govorov o tem, kam bi se lahko usmerila je že bilo, vendar nič konkretnega.

Sta se z Dejanom dogovorila, da bi nadaljevala s plesom?

Želja je, vendar samega dogodka, kje, kdaj in kako še nisva določila.

Kaj pa Birds of Paradise? Boste nadaljevali z nijmi?

Želja po nadaljevanju je, vendar se s puncami še nismo slišale in dogovorile. Trenutno ne vem, kako stvari stojijo.

16089X4390.jpg

Kako težko je bilo pripravljati koreografije? Je bilo to naporno?

Koreografije sem delala sama, svetoval pa nam je tudi Miha Krušič, ki je tudi sodeloval pri projektu. Sestave koreografije sem se vsak teden lotila drugače. Sem zelo kreativen človek in takrat, ko dobim inspiracijo, se lotim. Živim v Kopru in enkrat sem koreografijo naredila kar na poti v Ljubljano, drugič sem jo delala skozi ves teden, tretjič pa mi jo je uspelo narediti v desetih minutah. Inspiracijo sem iskala v glasbi, saj je bila vsa koreografija narejena glede na glasbo. Delala sem jo tudi z ozirom na Dejana, kakšni koraki njemu ležijo, česa bi si on želel.

Je bilo težko narediti koreografijo na glasbo? Slišati je bilo namreč kar nekaj kritik na račun izbire skladb, da določene skladbe niso bile najbolj primerne za nek ples.

Nama so bile vse skladbe všeč, razen tanga. No, tako je bilo pri obeh tangih. Če pogledam celotno oddajo, je bilo kar nekaj skladb, ki niso bile ritmično ali kako drugače primerne za plese.

Je to težko za plesalca?

Koreografsko gledano je to za plesalce težko, saj imamo pri plesu zelo striktna pravila glede tega, kakšen mora biti tempo skladbe. Ko smo dobili skladbo, ki ni bil najbolj primerna, je bil tudi za nas manjši šok in izziv, kako to predati naprej. A smo se tudi s tem uspešno spopadli.

Kakšni so vaši načrti za poletje? Si boste privoščili kaj razvajanja?
Prva stvar na seznamu je poletno delo, da nekaj privarčujem. Nato si bom privoščila kakšen oddih na morju. Glede na to, da sem zelo pustolovski tip človeka, se bom odpravila tudi na vandranje po kakšni evropski prestolnici.

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

Najboljše poze za vsako velikost penisa

Glavni krivec za težko prebolevanje razhoda

To so razlogi, da se po orgazmu počutite tako čudovito

ne spreglejte