Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Stroka pravi: Tako dolgo zori prijateljstvo

Kdaj lahko nekomu rečete znanec, kdaj prijatelj in kdaj dober prijatelj.

29.4.2018 ob 4:45

prijateljici.jpg

Ko ste bili še otrok, je bilo sklepanje prijateljstev prava mala malica. V peskovniku in na igrišču ste kar mimogrede dobivali nove in nove prijatelje.  V odrasli dobi je to nekoliko večji izziv. Zlasti, ker sta vedno na prvem mestu družina ter služba in za druženje vse prepogosto zmanjka časa.

Dobra novica: nova študija, ki jo povzema publikacija Journal of Social and Personal Relationships je razvozlala skrivnost, kako sklepati prijateljstva v odrasli dobi.

Kot so zapisali avtorji, obstaja določena količina časa, ki mora preteči od prvega srečanja do tistega, v kar lahko vodi: v deljenje najglobljih skrivnosti in sproščene zabave ob televiziji ali steklenici dobrega vina.

Od znanca do prijatelja

Kot so namreč odkrili strokovnjaki, moramo v družbi nekoga preživeti 50 ur, da nanj ne gledamo več zgolj kot na znanca, temveč v njem začnemo prepoznavati prijatelja. Ta status pa si nekdo prisluži po 90. urah druženja.

Dober ali celo najboljši prijatelj nekdo postane, ko z njim preživimo vsaj 200 ur!

Vendar, čeprav je čas, ki ga prebijemo ob nekom, res ključen pri vzpostavljanju tesne povezave, to ne velja za odnose, v katere smo vpeti zgolj zaradi dela ali šole, temveč le za primere, ko se z nekom družimo po lastni volji.

"Treba si je vzeti čas. Ni mogoče kar tleskniti s prsti in stkati tesno vez," je povedal vodja študije Jeffery Hall in dodal: "Če ob nekom čutite, da bi lahko bil vaš dober prijatelj, se potrudite ter v njegovi družbi preživite kar največ prostega časa. Vsaka minuta šteje in je vredna, saj vendar veste, da so pravi prijatelji neprecenljivi."

PREBERITE ŠE // 10 idej za lepšo kopalnice (brez prenove) ali pa Spomladansko čiščenje - 10 stvari, ki jih morate še danes odnesti iz svojega doma

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu Pure Wow
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte