Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ste vedeli, kaj vse zmore pomaranča?

Nežen in svež vonj pomaranč že tradicionalno povezujemo z dobrim počutjem, zato ji dovolite, da vas razvaja vsak dan, na vseh področjih.

15.3.2016 ob 7:30

shutterstock_156930275.jpg

Pomaranče veljajo za enega najbolj zdravih sadežev. S številnimi vitamini in minerali so močan antioksidant, ki znižuje visok krvni tlak in raven holesterola v krvi, ter odličen sadež za razstrupljanje telesa.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kot dodatek v prehrani

Uporabimo jih lahko za ustvarjanje najrazličnejših napitkov, smoothijev - iz svežih pomaranč si že zjutraj pripravite okusen napitek, ki vas bo napolnil z energijo za ves dan, odlično se odreže tudi pri pripravi marmelad in džemov. Olje iz pomarančne lupine lahko uporabimo tudi za aromatične dodatke pri peki peciva, likerje in bonbone.

Kot čistilo

Morda niste vedeli, da je pomaranča lahko tudi odlično čistilo. Lupino sveže pomaranče uporabimo kot gobico za čiščenje na primer kuhinjskih desk za rezanje, saj naravna eterična olja pripomorejo k odstranjevanju ostankov maščobe, zavirala pa naj bi tudi razvoj bakterij.

Kot dišava

Z njo lahko tudi preprosto odišavimo naš dom, zlasti če lupino pomaranče dodamo v prižgan kamin ali jo položimo na radiator.

Kot dekoracija

Ali pa posušeno pomarančo uporabimo kot dekoracijo, na primer pri zavijanju daril ali ustvarjanju namiznih venčkov in potpurijev.

Kot zaščita pred neprijetnim telesnim vonjem

Za 24-urno zaščito in svežino svojega telesa poskrbite z uporabo dezodorantov CD Happy z vonjem cvetov pomaranče. Naj vas nežen in svež vonj pomaranče osrečuje ves dan.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Trije znanstveni razlogi, zakaj ženske privlačijo poraščeni moški

Vse prednosti veganskih kondomov

Podoba, ki razkriva vašo ljubezensko usodo: kakšni ste, ko se zaljubite

ne spreglejte