Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ste vedeli? iPhone izda vse o vas tudi, če je zaklenjen

Ne potrebujete hekerskega znanja, da bi izvedeli vse o lastniku pametnega telefona.

15.3.2017 ob 10:05

iphone.jpg

Lastniki telefonov iPhone boste gotovo presenečeni, ko vam povemo, da lahko tisti, ki želijo o vas določene informacije te enostavno izvejo tudi, če je telefon zaklenjen. Kako? Preprosto. Na vsa vprašanja o tem, kdo ste, koga najpogosteje kličete in kje živite bo odgovorila Siri. A temu se lahko tudi izognete.

Enostavno, le vprašajte ga

Na to, da lahko iPhone veliko razkrije o svojem lastniku, je opozorilo dekle, ki je pred kratkim na stranišču v lokalu našlo pozabljen telefon. Punca ni potrebovala veliko hekerskih sposobnosti, da bi našla lastnika. Vse kar je storila je bilo, da je enostavno vprašala Siri: »What's my name?« (Kako mi je ime), Siri pa ji je odgovorila.

Poleg imena lastnice telefona je dekle odkrilo tudi, kje lastnica živi, koliko je stara, telefon pa je razkril tudi podatek o tem, kje je lastnica telefona nazadnje parkirala svoje vozilo.

Spremenite nastavitve

Vse to se lahko preprečimo. Z zadnjo iOS posodobitvijo lahko izklopite Siri za čas, ko je telefon zaklenjen. Tako bo tudi za pogovor s Siri potrebno vpisati kodo. In kako se Siri izključi? V nastavitvah (Settings) odprete zavihek Touch ID & Passcode, v zavihku Allow access when locked poiščete Siri in ga izključite.

Če zavihka Siri ne najdete, to najverjetneje pomeni, da vaš telefon ni nastavljen na zadnje iOS posodobitve. 

image1.jpg

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte