Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Statistika: Koliko selfijev posnamemo, preden nastane tisti pravi

Številka ni ravno nizka.

11.2.2018 ob 7:40

selfie_micna_nas.jpg

Skrivnost dobrega selfija se med drugim skriva v tem, da jih je treba posneti resnično veliko in med njimi izbrati najboljšega. Kar seveda že veš, kajti nedvomno je na tvojem telefonu približno 70 odstotkov fotografij, s katerimi nisi zadovoljna.

Pa si se kdaj vprašala, če s tem, ko posnameš množico fotografij, med katerimi končno lahko izbereš pravo, sodiš v večino ali manjšino? Na to dilemo ti ponujamo odgovor. Kajti s tem, koliko selfijev posamezniki v povprečju ujamejo v objektiv, preden so z enim resnično zadovoljni, so se poigrali v hiši eksperimentov na Floridi, kjer so se dokopali do konkretnih številk.

Ona-on

V povprečju posamezniki, preden ujamejo idealni posnetek, na sprožilec pritisnejo … odvisno od spola.

48 odstotkov moških, ki so sodelovali v omenjeni študiji, fotoaparat sproži od dva do petkrat, ostali redkeje. 28 odstotkov deklet pa je priznalo, da posname vsaj od šest do deset selfijev, preden so z enim res zadovoljne.

Le 7,6 odstotkov deklet je sicer odkrilo, da pred popolnim nastane od 11 do 15 manj posrečenih posnetkov njihovega obraza.

V anketi, ki jo povzema Daily Mail, so izvajalci sodelujoče vprašali še, koliko časa mine od tedaj, ko je idealen selfi izbran pa do trenutka, ko je naložen na katerega od profilov družabnih omrežji. Tu so bili pripadniki obeh spolov bolj usklajeni, saj so oboji povedali, da v povprečju mine od ene do treh minut.

Je pa 4,7 odstotkov deklet razkrilo, da preden fotko objavijo, to urejajo kar 20 minut. Toliko o avtentičnosti fotografij.

Sivo povprečje

Omeniti velja še, da je bila študija izvedena na dokaj majhnem vzorcu (v njej je sodelovalo le 1024 posameznikov) in zato rezultati niso najbolj reprezentativni. Tudi njihova znanstvena vrednost je dvomljiva.

Ali moraš priznati, da nisi prav nič bolj ali manj nečimrna od večine? 

Avtorica: M. FL.
Foto:Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte