Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Zelenjavna fritata s kislo smetano

Kisla smetana je tista, ki oplemeniti njen okus.

10.6.2017 ob 5:00

fritatat_ThinkstockPhotos-484091596.jpg

Fritata je jed, ki je nedvomno odlična izbira za pozni zajtrk. Z različnimi dodatki je lahko vselej drugačna in nikoli dolgočasna. Zelenjava se vanjo odlično poda, tej, za katero recept nizamo v tokratnem sobotnem zajtrku, pa je dodana še kisla smetana, ki ji zagotavlja prav posebno svežino.

 Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine za štiri osebe:

  • Pet velikih jajc;
  • 60 mililitrov kisle smetane;
  • četrtina žličke soli;
  • osmina žličke popra;
  • 200 gramov naribanega sira po izbiri;
  • dve sesekljani mladi čebuli;
  • 240 gramov narezanih gob;
  • 120 gramov sesekljane paprike (rdeče, rumene in zelene);
  • 120 gramov sesekljane čebule;
  • žlica masla.

PREBERITE še // Borovničeve palačinke s kislo smetano

Priprava:

  • V posodi stepite jajca in jih zmešajte s kislo smetano, soljo ter poprom.
  • Dodajte tri četrtine sira in mlado čebulo.
  • Postavite na stran.
  • V ponvi popražite čebulo, gobe in papriko.
  • Pokrijte ponev ter zelenjavo kuhajte štiri do šest minut.
  • Čez njo nato vlijte jajca, posujte preostanek sira, znižajte temperaturo in pecite, da se jajca zapečejo.
  • Odmaknite s štedilnika, počakajte pet minut, nato pa fritato narežite na štiri dele in postrezite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

ne spreglejte