Sobotni zajtrk: Umešana jajca s paradižnikom in baziliko

Hitro, preprosto in okusno.

15.10.2016 ob 5:10

jajca_shutterstock_275959454.jpg

Tudi ta konec tedna si privoščite malce drugačen zajtrk. V rubriki Sobotni zajtrki vam tokrat predlagamo, da dan začnete z umešanimi jajci, s katerimi boste jesensko jutro obogatili z okusom po Mediteranu.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za eno osebo:

  • En svež paradižnik, najbolje vrste pelati;
  • žlica masla;
  • tri žlice sladke smetane;
  • žlica naribanega parmezana;
  • dva jajca;
  • nekaj listkov sveže bazilike;
  • polnozrnat kruh.

Priprava:

  • Paradižnik narežite na koščke in jih približno eno minuto pražite na maslu.
  • Jajci stepite, dodajte jima parmezan, primešajte smetano.
  • Mešanico dodajte paradižniku in na zmernem ognju mešajte, da se jajci spečeta.
  • Pečeni stresite na krožnik ter posuje z baziliko.
  • Ob tako pripravljenemu zajtrku si privoščite dve rezini polnozrnatega kruha.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)