Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Sendvič s šunko in jajcem

Zvrhana mera beljakovin, vlaknin, vitaminov in telesu prijaznih maščob.

14.4.2018 ob 4:50

zajtrk_micna.jpg

Velikokrat smo že dokazali, da so sendviči lahko zdrav in ne samo okusen obrok. Prav takšen je tudi ta, ki ga za zajtrk priporočamo to soboto. Kajti z njim boste med jutranjim obrokom zaužili vse, kar potrebujete za dober začetek dneva.

Sestavine za dva sendviča:

  • Dve jajci;
  • dve rezini polnozrnatega kruha;
  • dve rezini šunke;
  • 120 gramov sveže rukole ali špinače;
  • dve rezini avokada;
  • dve rezini paradižnika.

Priprava:

  • V večji posodi do vrelišča segrevajte vodo in jo nekoliko posolite.
  • V vrelo položite jajci in ju kuhajte pet minut.
  • Medtem na vsako rezino kruha položite po eno rezino šunke, polovico rukole ali špinače, eno rezino paradižnika in avokada.
  • Ko se jajci skuhata, ju olupite, prerežite na polovici ter položite vsako na svoj sendvič.

Avtorica: M. FL., recept s portala Pop Sugar
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Ženske, takšnim moškim se izogibajte v velikem loku!

ne spreglejte