Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Pečena jajca v košarici

Več kot odličen začetek dneva.

24.9.2016 ob 5:00

zajtrk2.jpg

Končno je tu vikend, čas za razvajanje, s katerim začnite takoj, ko pokukate v nov dan in si na sobotno jutro privoščite malce drugačen prvi obrok. V rubriki Sobotni zajtrk vam priporočamo pečena jajca v košarici. Verjemite, ko se boste pogostili z njimi vam bo žal, da jih niste spekli več.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Potrebujete:

  • Rezine šunke;
  • Sveža jajca;
  • Nariban sir (parmezan, edamec, gauda ali kar koli imate v hladilniku);
  • Sesekljan svež peteršilj, drobnjak ali katero koli drugo sveže zelišče, ki ga imate pri roki;
  • Sol in poper;
  • Olivno ali kokosovo olje;
  • Pekač za mafine.

Priprava:

  • Pečico segrejte na vsaj 230 stopinj Celzija.
  • Pekač dobro namažite z oljem. Tega koraka ne izpustite, čeprav je vaš teflonski, saj boste tako lažje pečena jajca odstranili iz njega.
  • V vsak predelček položite rezino šunke tako, da bo prekrila čim več površine.
  • Na šunko razbijte jajce, ga posujte z malo soli, popra in s svežim zeliščem.
  • Čez to potresite nariban sir in tako napolnjen pekač za pet do deset minut postavite v pečico.
  • Čas pečenja prilagodite temu, kako trd rumenjak želite.
  • Pekač vzemite iz pečice in počakajte kakšno minuto, nato pa jajca odstranite iz njega.
zajtrk.jpg

Namig: Dobroto lahko pripravite tudi z umešanimi jajci.

Avtorica: M. F.
Foto: Karistaskitchen.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 (upravičenih!) razlogov za odpoved poroke

»Leto dni sem seksala vsak dan in zgodilo se je tole« (resnična izpoved)

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

ne spreglejte