Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Palačinke iz pečice

Poseben posladek za predpraznično jutro.

24.12.2016 ob 6:00

palacinke.jpg

Tudi v tokratni rubriki Sobotni zajtrki vam priporočamo palačinke. Takšne, ki jih spečete kar v pečici in jih po izvirnem receptu obogatite s prelivom iz jagodičevja. Namesto tega lahko uporabite tudi marmelado, stopljeno čokolado ali mlete orehe z rozinami. Izbira je vaša, prilagodite jo svojemu okusu in sestavinam, ki so vam v sobotnem jutru na voljo.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Za štiri osebe potrebujete:

  • Skodelico (240 mililitrov) zamrznjenih borovnic, robidnic in malin;
  • žlico sladkorja;
  • šest žlic masla;
  • tri velika jajca;
  • pol skodelice (120 mililitrov) mleka;
  • pol skodelice (120 mililitrov) moke;
  • žlička ekstrakta vanilje;
  • žlička naribane pomarančne lupine;
  • tri četrtine žličke soli;
  • mleti sladkor za posip ali javorjev sirup za preliv (po želji).


PREBERITE še: Cimetove palačinke z mandljevim maslom, banano in jagodičevjem

Priprava:

  • Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija oziroma na najvišjo možno temperaturo.
  • Zamrznejo jagodičevje zmešajte s sladkorjem in ga pet minut kuhajte na zmernem ognju.
  • Odstavite, da se nekoliko, a ne povsem pohladi.
  • Pripravite štiri manjše pekače za gratiniranje.
  • V vsakega položite žlico masla.
  • Jajca stepite z električnim mešalnikom, dodajte mleko, še malo zmešajte.
  • V jajčno maso počasi ročno vmešajte moko, vaniljo, dve žlici stopljenega masla, lupino pomaranče in sol.
  • Pekače z maslom za tri minute postavite v pečico, da se maščoba povsem stopi in speni. Poskrbite, da bo prekrivala vso dno pekačev.
  • Vzemite jih iz pečice in vsakega hitro napolnite s četrtino mase, jih položite nazaj v pečico ter pecite 12 do 14 minut, oziroma dokler vsebina ne postane rahlo rjava.
  • Na pečene palačinke razdelite jagodičevje ali drugi izbrani nadev, ter jih po želji posujte s sladkorjem ali prelijte s sirupom.
  • Postrezite vroče in kar v posodah, v katerih ste maso pekli.
  • Če imate samo en večji pekač, lahko maso spečete v njem in pečeno razdelite na štiri dele, jih položite na vroče krožnike, prelijete z nadevom in postrežete.

Avtorica: M.F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte