Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Odlična granola z manj maščobe

Okusen zajtrk za uvod v praznične dni.

15.4.2017 ob 5:00

gr.jpg

Čeprav prazniki pred nami obljubljajo bogato obložene mize, ne gre izpustiti sobotnega zajtrka. Naj pa bo ta nekoliko lažji, a zato nič manj okusen. Tokrat priporočamo odlično doma pripravljeno granolo, ki bo prelita z mlekom ali jogurtom zagotovila vse, kar za začetek dneva potrebujete. Po želji ji lahko dodate narezane mandlje, lešnike ali orehe, vendar bodo ti nekoliko povečali kalorično vrednost obroka. Količine zadostujejo za približno osem pogrinjkov, seveda jih lahko prilagodite svojim potrebam.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Potrebujete:

  • Štiri skodelice ovsenih kosmičev;
  • pol skodelice rozin;
  • četrt skodelice narezanih suhih marelic;
  • četrt skodelice suhih brusnic;
  • pol skodelice rjavega sladkorja;
  • četrt skodelice vode;
  • pol žličke mandljeve arome;
  • pol žličke vaniljeve arome;
  • mleko ali navaden jogurt.

Priprava:

  • V posodi zmešajte kosmiče, rozine, marelice in brusnice.
  • V manjši ponvi zmešajte rjavi sladkor, vodo in sol.
  • Tekočo mešanico kuhaje tri do štiri minute, oziroma dokler se sladkor ne raztopi.
  • Odstavite z ognja, dodajte arome.
  • Tekočino dodajte mešanici kosmičev in suhega sadja ter dobro zmešajte.
  • Dobljeno zmes prelijte v s peki papirjem obložen pekač in jo pri 220 stopinjah Celzija pecite 25 do 30 minut.
  • Vsakih deset minut premešajte.
  • Pečeno granolo dobro pohladite in nasujte v skodelice, ter preljite z mlekom ali jogurtom.
  • Če je granole preveč, višek pospravite v dobro zaprto posodo in jo shranite do naslednjega zajtrka.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

ne spreglejte