Sobotni zajtrk: Odličen sendvič z ocvrtim jajcem in šunko

Tudi sendvič je lahko okusen, hranljiv ter hkrati sočen in hrustljav.

26.11.2016 ob 6:00

zajtrk.jpg

Priprava zajtrka, ki ga tokrat nizamo v rubriki Sobotni zajtrki , vam bo vzela deset minut. Potem, ko se boste z malce drugačnim sendvičem okrepčali, pa boste zagotovo polni energije vse do malice ali celo kosila.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine: (za dva sendviča)

  • Dve okrogli, polnozrnati žemljici;
  • Dve žlici olivnega olja;
  • Dva jajca;
  • Skodelica sveže rukole, motovilca ali druge zelene zelenjave;
  • Dve rezini kuhane šunke (če mesa ne jeste, lahko tudi sira);
  • Sol in poper po izbiri.

Priprava:

  • V ponvi segrejte olje in specite jajci.
  • Najbolje na oko, če se bojite, da bi vam štrene mešal tekoči rumenjak, pa ju lahko tudi umešate.
  • Žemljici prerežite na polovici in te nekoliko popecite na olju, ki je ostalo v ponvi.
  • Na spodnjo polovico žemljice položite pečeno jajce, pokrijte ga z rezino šunke (ali sira), zelenjavo in začinite s soljo in poprom.
  • Vse skupaj pokrijte z drugo polovico žemljice.
  • Nagnite se nad krožnik in ugriznite v okusen, sočen ter še kako krepčilen jutranji obrok.


--> Ni raje nekaj sladkega? Preizkusite recept za slastne palačinke s hruškovim nadevom

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)