Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Mehiški topli sendvič z avokadom in špinačo

Okus po vroči Mehiki v ledenem zimskem jutru.

3.3.2018 ob 5:50

zajtrk_micna_ThinkstockPhotos-478219846.jpg

Začnite tokratno soboto malo drugače. S quesadillo, jedjo, ki bi jo po naše poimenovali kar topli mehiški sendvič. Osnova zanjo ni kruh, temveč tortilja, z različnimi nadevi je mogoče pripraviti takšno za vse okuse, mi pa vam v prvi soboti marca priporočamo nadevano z avokadom in špinačo.

Sestavine za štiri tortilje:

  • Štiri velika jajca;
  • štirje jajčni beljaki;
  • šest žlic vode;
  • žlička mletega popra;
  • sol po okusu;
  • štiri polnozrnate tortilje;
  • 120 gramov naribanega sira po izbiri;
  • pekoča omaka po okusu;
  • tri četrtine na rezine narezanega avokada;
  • 200 gramov listkov špinače;
  • po želji sesekljan peteršilj.


Priprava:

  • V posodi zmešajte cela jajca, beljake in vodo.
  • V ponvi segrejte malo olja in v vročega vlijte jajčno mešanico.
  • Med pečenjem mešajte, da se jajca umešajo in zapečejo.
  • Začinite jih s poprom in soljo.
  • V drugi ponvi segrejte tortiljo in na njeno polovico posujte četrtino sira, prav toliko umešanih jajc, prekrijte z rezinami avokada in listki špinače.
  • Po želji dodajte malo pekoče omake.
  • Tortiljo prepognite, da dobite polkrog, zgornji del ob spodnjega pritisnite z lopatico in pecite tako dolgo, da se sir stopi.
  • Ko je tortilja zlato zapečena, jo obrnite in zapecite še z druge strani.
  • Popečeno položite na krožnik in prerežite na polovici.
  • Po želji posujte s peteršiljem in postrezite.
  • Postopek ponovite še z ostalimi tortiljami.

Avtorica: M. FL., po receptu portala Cookin Canuck
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte