Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Jogurtovi kolački z medenim maslom

Tudi za tiste, ki ne smejo ali nočejo jesti jajc.

5.11.2016 ob 6:10

kolacki.jpg

Kolački so nedvomno tisti, ki pričarajo toplino doma. Zlasti, če po njih zadiši že zjutraj ter obljubljajo odličen zajtrk. Naj bo takšen tudi vaš in si sobotno jutro popestrite z jogurtovimi kolački, ki se odlično znajdejo v družbi medenega masla.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine:

  • Tri skodelice (600 gramov) moke;
  • štiri žličke pecilnega praška;
  • dve žlički soli;
  • tretjina skodelice (80 mililitrov) polnomastnega mleka;
  • dve žlici masla;
  • četrtina skodelice (60 mililitrov) medu.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • V posodi zmešajte moko in pecilni prašek, dodajte sol.
  • V drugi posodi zmešajte jogurt in mleko.
  • V suhi mešanici naredite luknjico in vanjo počasi med mešanjem dolivajte tekoče sestavine ter vse skupaj spremenite v testo.
  • Iz njega z rokami oblikujte 12 žogic in jih eno ob drugo položite na s peki papirjem pokrit pekač.
  • Če se testo lepi za roke, dlani posujte z malo moke.
  • V manjši posodi zmešajte med in maslo, nekaj ga prelijte po žogicah, ostalo prihranite.
  • Kolačke v pečici pecite 25 do 30 minut.
  • Zlato zapečene odstranite iz pečice in prelijte z ostalim maslom in medom.
  • Najboljši so topli, lahko pa jih pripravite tudi večer poprej in se z njimi pocrkljate za zajtrk.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Po zaslugi ljubimca sem boljša soproga (osebna izpoved)

Obstaja šest vrst prevare (preverite, ali morda varate tudi sami)

Trije znanstveni dokazi proti monogamiji

ne spreglejte