Sobotni zajtrk: Jajca v kruhovi košarici

Odličen način, kako porabiti že malo posušen kruh.

30.9.2017 ob 4:50

zajtrk.jpg

Jajca v luknji, jajca v košari, jajca v gnezdu, vseeno je, kako boste to jed poimenovali, zagotovo bo dišala vam in vsem, s katerimi v sobotnem jutru delite mizo. Kajti jajca za zajtrk teknejo vedno. Sploh pa, če so pripravljena na malo drugačen način. In ker bo prvi jutranji obrok nastajal v pečici, lahko vi med tem skuhate še dobro kavo.

Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku. 

Sestavine za šest oseb:

  • Ena debelejša francoska štruca (ali šest okroglih žemljic);
  • šest jajc;
  • sol;
  • poper;
  • slanina po želji;
  • nariban parmezan.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Na pekač položite peki papir.
  • Z manjšim nožem v skorjo po celi dolžini štruce zarežite šest krogov, premera približno pet centimetrov. Med njimi naj bo vsaj tri centimetre razmaha.
  • Če imate žemljice, kroge izrežite v vsako posebej.
  • Pazite, da ne boste poškodovali skorje na nasprotni strani kruha.
  • Odstranite sredico in tako oblikujte vdolbino, kamor boste razbili jajce.
  • V vsako lahko položite rezino šunke in nanjo razbijte jajce.
  • Jajca posujte s soljo, poprom in žličko parmezana.
  • Pecite 10 do 15 minut , oziroma dokler beljak ne zakrkne.
  • Počakajte, da se kruh malo shladi in štruco narežite na enake dele.
  • Pri žemljicah vam bo rezanje prihranjeno.
  • Postrezite takoj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)