Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Fritata z gobami in čebulo

Nekaj konkretnega v sobotnem jutru.

8.7.2017 ob 5:00

zajtrk.jpg

Sušno poletje res ni na kožo pisano gobarjem. A prav zato so gobe še toliko mamlivejše. Ste jih dobili na tržnici ali celo nabrali v vlažnem kotičku gozda? Torej iz njih pripravite okusno fritato, ki bo prav posebej teknila v jutranjem hladu, preden sonce razgreje ozračje.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine za štiri osebe:

  • 500 gramov svežih gob po izbiri, narezanih na rezine;
  • ena srednje velika, na drobne koščke nasekljana rdeča čebula;
  • tri žlice masla;
  • tri žlice olivnega olja;
  • sesekljan strok česna;
  • 120 gramov naribanega sira po izbiri;
  • 60 gramov naribanega parmezana;
  • osem jajc;
  • tri žlice sladke smetane;
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • V ponvi na maslu in olju popražite čebulo, dodajte gobe ter vse skupaj na hitro popražite na močnem ognju.
  • Zmanjšajte ogenj, dodajte česen in pri zmerni temperaturi kuhajte 20 minut.
  • Večkrat premešajte.
  • Posujte s sirom.
  • V veliki posodi zmešajte jajca, smetano, sol in poper.
  • Jajčno mešanico prelijte čez stopljeni sir.
  • V pokriti ponvi na manjšem ognju fritato pecite štiri do šest minut.
  • Odstranite pokrovko in kuhajte še dve do tri minute.
  • Odstavite, počakajte pet minut, narežite na četrtine, posujte s parmezanom in postrezite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte