Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Francoski toast z malinovim sirupom

Preprosto, okusno in drugačno.

4.3.2017 ob 6:00

zajtrk.jpg

Zlasti, kadar vam v omari ostane kruh in se zato posuši, je francoski toast odlična ideja za začetek dneva. Da pa rezine kruha ne bi bile vedno enake, jih na to sobotno jutro pripravite skupaj s prelivom iz malin. Verjemite, ne bo vam žal.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine:

  • Eno jajce;
  • pol skodelice (120 mililitrov) posnetega mleka;
  • žlička cimeta;
  • tanke rezine kruha;
  • maslo ali olje za cvrtje;
  • žlica javorjevega sirupa;
  • žlica malinove marmelade;
  • mleti sladkor za posip.

Priprava:

  • Stepite jajce, mu dodajte mleko in cimet ter dobro zmešajte.
  • V mešanici namočite rezine kruha in jih ocvrite v vročem olju ali maslu.
  • Ocvrte rezine postavite na toplo.
  • V posodi zmešajte marmelado in sirup ter mešanico segrejte do vretja.
  • Rezine ocvrtega kruha preložite na krožnike, jih po želji posujte s sladkorjem, nato pa jih prelijte z vročim prelivom.

Malo drugače: Namesto javorjevega sirupa lahko uporabite med, namesto marmelade pa zmrznjene maline, ki jih lahko nadomestite tudi z drugim jagodičevjem.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte