Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Borovničeve palačinke s kislo smetano

Okusno, sladko, sočno in zdravo.

3.6.2017 ob 5:00

zajtrk.jpg

Borovnice niso zgolj okusni, temveč tudi zelo zdravi sadeži, ki lahko popestrijo tako kremne napitke kot sladice in da, tudi zajtrke. Odlično se znajdejo v družbi palačink, ki jih lahko na sobotno jutro postavite na mizo ter razveselite vse, ki so z vami pri prvem oborku. Palačinke z borovnicami in kislo smetano so torej nedvomno prava izbira za sobotni zajtrk.

 Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku

Sestavine za pet oseb:

Preliv:

  • 60 gramov sladkorja;
  • žlica koruznega škroba;
  • 120 mililitrov hladne vode;
  • 500 gramov zamrznjenih borovnic.

Palačinke:

  • 250 gramov moke;
  • 30 gramov sladkorja;
  • dve žlički pecilnega praška;
  • eno stepeno jajce;
  • 200 mililitrov mleka;
  • 120 gramov kisle smetane;
  • tri žlice stopljenega masla;
  • 100 gramov zamrznjenih borovnic.

Pripirava preliva:

  • V posodi zmešajte sladkor in koruzni škrob.
  • Dodajte vodo in zmešajte v gladko zmes.
  • Dodajte borovnice
  • Med mešanjem kuhajte, da vse zavre in se zgosti (približno dve minuti).
  • Odstranite z ognja in pustite na toplem.

Priprava palačink:

  • Za palačinke v veliki posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
  • V drugi posodi zmešajte jajca, mleko, kislo smetano in moko.
  • Oboje združite v homogeno maso in dodajte borovnice.
  • Na maslu v ponvi specite debelejše palačinke in jih, preden jih ponudite, na krožnikih prelijte s prelivom iz borovnic.
  • Uporabite lahko tudi sveže borovnice, zamrznjenih, ki jih boste dodali v testo, pa ne odtajajte, da ga ne bi preveč obarvale.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte