Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sobotni zajtrk: Bela omleta z gobami

Odličen začetek jesenske sobote.

16.9.2017 ob 5:30

zajtrk.jpg

Jesen je čas, ko po gozdovih na plano pokukajo gobe. Letošnje deževje jim je prav posebej naklonjeno, tako kot tudi vsem, ki se jim ne morejo upreti.

Iz gob je mogoče pripraviti nešteto jedi, med drugim takšne, ki so kot nalašč za zajtrk. Ena od njih je bela omleta, za katero boste porabili jajčne beljake, ki so vam morda ostali, ko ste pekli pecivo, v katerega ste vmešali samo rumenjake.

Več idej za dober začetek dneva vas čaka na Facebooku. 

Potrebujete:

  • Dve žlici olivnega olja;
  • štiri srednje velike gobe po izbiri, narezane na rezine;
  • dva manjša, na kolobarje narezana pora;
  • štiri jajčne beljake;
  • sol in poper po okusu;
  • 30 gramov naribanega sira.

Priprava:

  • V ponvi na olju popražite por. Dodajte gobe in vse skupaj pražite dve do tri minute. Med tem mešajte.
  • Beljake stepite v sneg in jih začinite s poprom ter soljo.
  • Gobe ter por prelijte z beljaki.
  • Pri srednji temperaturi omleto pecite, dokler beljaki na površini ne zakrknejo.
  • Na koncu omleto posujte s sirom in jo prepognite.
  • Počakajte še nekaj minut, da se sir stopi.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte