Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Slovenka razkrila, kako v resnici zgleda poroka v Las Vegasu

Sezona porok je že v polnem razmahu in večina najboljših lokacij za poroko je rezerviranih že za prihodnje leto. Ampak si predstavljate, da se namesto na domačih tleh, poročite kje drugje, na primer v Las Vesgasu. Med tiste, ki sta se odločila in odpravila v mesto, ki nikoli ne spi in tam dahnila usodni da, sta tudi Slovenca Linda in Gregor, ki sta se v Las Vegasu poročila pred letom in pol.

29.5.2018 ob 5:00

Las_Vegas_Linda_Gregor_poroka.jpg

Linda je nam je zaupala, kako zgleda načtrovanje takšne poroke, koliko stane in kakšna je v resnici slovita poroka v Las Vegasu, za katero se v zadnjem času odloča tudi vse več Slovencev ...

"Vroče poletje je bil odličen čas za brskanje po spletu. Največji plus takšne poroke je princip 'izbereš, klikneš in plačaš'. Daleč v Vegasu, kultnem mestu pisanih, romantičnih ali odštekanih porok, lahko rezerviraš in najameš vse, kar ti srce poželi, in to kar iz domačega naslanjača.

Odločila sva se, da bo poroka klasična. Celotno poroko sva rezervirala ob romantični večerji kar preko telefona. Videti je bilo nekako tako: klik za šopek, klik za fotografe, klik za limuzino, klik za frizerja in ličenje v hotelski sobi. Sistematično predstavljene možnosti uporabnikom olajšajo načrtovanje poroke do skrajnosti in na koncu le še potegneš kreditno kartico in vse je urejeno," na kratko opiše načrtovanje svoje poroke.

Las_Vegas_Linda_Gregor_poroka5.jpg

Obleka v prtljagi

Čeprav za takšen način načrtovanja poroke mnogo nevest ne bi zbralo dovolj poguma, je bilo to za Lindo naravnost osvobajajoče, saj sama zase pravi, da je perfekcionist.

"Potovanja sem se veselila, saj sem vedela, da bo to le najin dan. Nisem se obremenjevala s tem, kaj bodo jedli gostje na poroki, kakšen meni bo za vegane, kakšno glasbo izbrati, da bo ustrezala širši družini, kateri prijatelji bodo sedeli skupaj in kam se bomo dali v primeru dežja."

Se je pa med načrtovanjem poroke odločila, da sta edini stvari, ki ju ne bo prepuščala naključju, obleka in poročna prstana. Obleko je še pred odhodom v Vegas našla v zagrebškem salonu Envy Room.

Linda priznava, da starši nad idejo, da se bosta poročila tako daleč in stran od njih, sprva niso bili najbolj navdušeni, a so se na koncu sprijaznili, saj kot pravi, je v njihovi družini bolj pomembno to, da je bil njun dan poseben in srečen.

"Z nama je šla sestra s partnerjem, ki sta bila tudi priči. Tako sva imela s sabo tudi del doma. Vsi ostali pa so poroko gledali v živo preko spleta. Imela sva tudi svojo spletno stran, preko katere so bili na tekočem z dogajanjem in je še vedno aktivna. To je bil res poseben trenutek, saj so bili vsi z nama virtualno," pove Linda in doda, da so se nekateri opremili s penino in jima, čeprav od daleč, nazdravili.

Las_Vegas_Linda_Gregor_poroka2.jpg

In kako je bil videti njun poročni dan?

Pred poroko sta Linda in Gregor že en teden uživala v Las Vegasu.

"Partner mi je šel zjutraj po smoothie, ki je v Vegasu seveda s "shotom" alkohola, kar je poskrbelo za pomiritev živcev, nato pa so sledile priprave. Ko sva bila s pričama pripravljena, je po nas prišla limuzina. V Vegasu sicer vidiš veliko nevest, a ko te opazijo, si takoj atrakcija. Evforija ljudi in turistov te prevzame, čestitke dežujejo iz vseh strani, ljudje navijajo in prav zaradi takšnega vzdušja dobiš dodatne metuljčke v trebuhu,"

pove in doda, da je sicer porok v Vegasu ogromno in da so kapelice na vsakem koraku. Samo njuni načrtovalci poroke so tisti dan organizirali deset porok, a jim vseeno uspe, da tega sploh ne opaziš in se počutiš, kot da je Vegas tvoj.

"Limuzina naju je pripeljala do kapelice, kjer je potekal obred. Kljub temu, da na spletu piše, da te poročijo kot želiš in kjer želiš, le da si priseben in imaš s sabo osebni dokument, je bilo vse skupaj zelo osebno. Matičarka je pred obredom želela slišati najino zgodbo in se v miru pogovoriti z nama. Po obredu pa je sledila zabava," še opiše svojo poročno izkušnjo.

Lindo je med načrtovanjem poroke najbolj presenetilo to, da je bilo vse tako enostavno, ustrežljivo in da je bila obravnava zelo individualna. V samem Vegasu pa jo je najbolj šokiralo to, da se v isti ulici, kjer so na vsakem koraku kapelice za sklenitev zakonske zveze tudi odvetniške pisarne za razvezo.

Las_Vegas_Linda_Gregor_poroka4.jpg

Nasvet parom, ki sanjajo o poroki v tujini

Parom, ki se odločajo za poroko v tujini Linda svetuje, naj se pozanimajo, katere obrazce potrebujejo s sabo in kaj lahko pošljejo tja in uredijo že vnaprej.

"V Vegasu že vedo, da imajo Slovenci bolj zahteven postopek in da je potrebnih več obrazcev, ki se razlikujejo od drugih. Če torej želiš, da bo poroka veljavna tudi v Sloveniji, poroka samo z osebnim dokumentom, ne bo dovolj."

Razkrila je še, koliko sta odštela za svojo poroko.

"Najin paket je stal 800 evrov, a paketov je nešteto, odvisno od tega kaj želiš. Če želiš leteti s helikopterjem nad Grand Canyonom, je cena precej drugačna. Najameš lahko tudi slavno osebo, da ti zapoje. V Vegasu je pač tako, da če imaš denar, ti je dostopno vse. Celo v zraku te lahko poročijo."

Kljub temu, da sta se poročila čez lužo, pa sta ob vrnitvi v Slovenijo pripravila zabavo za družino in prijatelje v obliki sprejema za mladoporočenca. 

Las_Vegas_Linda_Gregor_poroka1.jpg

Avtorica: P. Pa. 
Foto: osebni arhiv Linde in Gregorja


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte